1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MATIĆ: Svako odgovara za svoje postupke, selektor ima moju podršku i nadam se da će nas sreća pogledati u kvalifikacijama

Objavljeno: 24.03.16 u 15:20

Nekoliko dana pre meča sa Poljskom Dušan Tadić i Nemanja Gudelj su izrazii svoje nezadovoljstvo zgod toga što je Rdovan Ćurčić i dalje selektor, ali jedan od najboljih igrača naše reprezentacije, Nemanja Matić stao je u odbranu stratega „orlova“.

Pored Matića podršku selektoru su dali Slobodan Rajković i Zoran Tošić.

– Svakako da nije dobro što smo izgubili utakmicu u kojoj smo u mnogim segmentima igre bili bolji rival. Nismo iskoristili šanse koje smo imali, ali sve u svemu raduje me što smo bili prava ekipa na terenu, što smo bili kompaktni, u svakom trenutku znali šta treba da uradimo i to je nešto što moramo da nastavimo da radimo u budućnosti. Zadovoljan sam igrom, ali naravno poraz nije dobar za nas. Verujem,ipak, da će nas sreća poslužiti kada to bude bilo najviše potrebno, a to je kada počnu kvalifikacije, rekao je Nemanja Matić.

Gledajući sa tribina, sve je bilo dosta dobro do prvog gola, a onda olaka realizacija domaćina, nešto što se ponavlja i svakako zabrinjava?

-Bila je ta situacija u kojoj je njihov napadač imao loptu kod korner linije, gledali smo da pokrijemo taj prostor u petercu, ali lopta se odbila direktno igraču na nogu i nismo mogli da reagujemo, Vlada nije mogao ništa da učini. Pa dobro, golove primaju i mnogo veće ekipe, trebali smo međutim da izjednačimo, imali smo nekoliko veoma dobrih prilika, ali ponavljam, nadam se da će nas sreća pogledati u kvalifikacijama.

Šta je to što bi trebalo popraviti za naredne utakmice?

-Iskren da budem, protiv Poljske je dosta stvari bilo dobro. Šta treba popraviti? Mislim da će selektor sa stručnim štabom sagledati sve od početka do kraja i izvući negativne stvari koje ne samo da mi imamo, nego imaju i druge selekcije, posle svake utakmica sigurno da ima i loših stvari. To je posao selektora i siguran sam da će on obratiti pažnju na sve te stvari.

Kao iskusan igrač i jedan od onih sa najvećim ugledom i autoritetom u reprezentaciji, kako komentarišeš uvertiru uoči utakmice sa Poljskom i izjave nezadovoljnih igrača koji nisu pozvani?

-Svako odgovara za svoje postupke. Siguran sam da su dobro razmislili pre nego što su to uradili, a nije moje da to komentarišem, to je posao Saveza, tako da nemam ja tu šta još da dodam.

Posle utakmice sa Češkom bio si dosta rezigniran odnosom pojedinih igrača prema reprezentaciji, da li si sada zadovoljan tim segmentom?

-Mislim da smo svi svesni koja je razlika između meča sa Češkom i sada utakmice sa Poljskom. Moram da kažem da je reprezentacija Poljske dosta bolja od selekcije Češke a da smo mi na ovom stadionu bili bolji rival, a protiv Češke dosta slabiji. Svi moramo da budemo zadovoljni, jer smo zaista izgledali dobro na terenu. Mislim da svako ko se barem malo razume u fudbal, uveren sam, da je to primetio.

Videli smo dobar ambijent oko selekcije Poljske, nešto čemu mi težimo godinama?

-Fenomenalno! Ja bih želeo da se zahvalim njima na tome kako su nas ovde prihvatili, dočekali, a ono što su njihovi igrači doživeli prilikom intoniranja himne, eto to je moj san da doživim u našoj reprezentaciji.

Neki tabloidi dan posle meča smenjuju selektora i direktora reprezentacije?

-Novinari imaju pravo da pišu, imaju svoje mišljenje, a ja se iskreno nadam da je to samo njihovo mišljenje, a ne ljudi odgovornih u Savezu. Mislim da je to naručeno sa neke druge strane, uostalom svako ima pravo da napiše šta želi. Samo se nadam da ste svi svesni koliko smo selektora promenili poslednjih godina,a ja sam samo jedan igrač od 23 koliko nas je ovde i na to ne mogu da utičem. I nije problem, tabloidi će da pišu da treba da menjamo selektora kad god se izgubi utakmica, ali mene boli to što se dan ili dva pred utakmicu uvek komentarišu stvari koje nemaju veze sa fudbalom i ne bavimo se onim čime treba da se bavimo. Ali dobro, izgleda da mi tu ne možemo ništa da uradimo.

Na kraju, da li selektor i njegovi saradnici imaju podršku igrača?

-Ja mislim da imaju. Što se mene tiče apsolutno imaju. I što se tiče ostalih igrača, mislim da tu nema problema, ali to bi, ipak, trebalo njih da pitate. Ja nemam dilemu, rekao je Nemanja Matić.

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter