0
Fudbal

DŽAJIĆ O KROJFU: Bio je igrač ispred svog vremena

Objavljeno: 24.03.16 u 15:39

Vest od smrti lgendarnog holandskog fudbalera Johana Krojfa potresla je čitav fudbalski svet, ali i legendu srpskog fudbala Dragana Džajića.

U intervjuu za „Blic“ Džajić se priseća kako je to sa Krojfom igrati u istom timu i opisao ga kao čoveka:

– Poznavao sam ga odlično. Bili smo baš dobri. Težak čovek za komunikaciju, drčan i tvrdoglav, kakav je i na terenu bio. Rođeni pobednik, samo su ga trijumfi zanimali. A, zaista je bio neverovatan fudbaler. To je bilo u Francuskoj, kada su nas pozvali na proslavu Pari Sen Žermena, čiji smo dres zajedno nosili u prijateljskom meču protiv portugalskog Belenensesa. Bili smo odlični, obojica.

Za Džajića, Holanđanin je bio i ostaće legenda:

– Krojf je bio jedan od najboljih svetskih igrača svih vremena! U jednom periodu bio je najdominantniji fudbaler na planeti. Bio je ispred svog vremena, unosio je inovacije u igru, kasnije i u trenerski posao, kojim se sa uspehom bavio.

Nikako nije moga oda veruje kad je video da je Krojf zapalio cigaretu:

– Johan je bio veliki pušač. Strastven. Sećam se, u jednom revijalnom meču, na poluvremenu u svlačionici  – zapalio je cigaretu! Svi smo ostali u čudu, a zapamtio sam da je Uve Zeler zanemeo, a da Karl – Hajnc Šnelinger nije prestajao da se krsti.

Prema Džajićevim rečima, Krojsofva najbolja utakmica je ona iz finala Svetskog prvenstva 1974. godine:

Krojf je bio prva figura Mondijala. Finale Zapadna Nemačka – Holandija – kakva utakmica, jedna od najboljih u istoriji.  Holanđani poveli, a Nemci posle preokrenuli i pobedili sa 2:1. Krojf je bio fenomenalan, ali eto, nije uspeo da podigne pehar. Užasno se zbog toga nervirao, i kasnije. To je, po mom mišljenju, jedna od najboljih utakmica u istoriji fudbala, a svakako najbolji tim koji je Holandija ikada imala – sumirao je Dragan Džajić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter