0
Fudbal

VREMEPLOV: Penal koji je zatresao fudbalski svet i o kom se i danas priča (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.16 u 23:30

Nekim ljudima je i jedan udarac sa bele tačke dovoljan da ostave neizbrisiv trag.

Prijateljski susret između reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Libana odigran je 17. jula 2011. godine. Meč kao meč bio bi verovatno brzo zaboravljen, da reprezntativac UAE Avana Dijab nije odlučio da učini nešto o čemu će svet godinama nakon toga pričati sa podjednakim simpatijama.

Pri vođstvu ekipe Emirata od 5:2, u 78. minutu dosuđen je jedanaesterac. Priliku da ga izvede dobio je Dijab, što je učinio tako da ostane upamćeno.

Naime, nakon što je sudija dao signal za izvođenje najstrože kazne, Dijab je prvo potrčao ka golu, zatim se pre nego što je došao do lopte okrenuo i udarac ka golu uputio – petom.

I pokušaj je bio uspešan – golman je „na krivoj nozi“ samo ispratio put lopte ka mreži.

(Youtube/Al3inawi10)

Selektoru ekipe UAE nije se dopao ovaj potez, kao ni reprezentativcima Libana, pa je jedan od najvećih talenata azijskog fudbala odmah nakon gola zamenjen.

Susret je završen rezultatom 6:2.

Dva meseca kasnije, 21-godišnji Dijab vraćao se automobilom sa treninga reprezentacije iz Al Aina u Abu dabi. Razgovarajući telefonom tokom vožnje, izgubio je kontrolu nad vozilom i doživeo nesreću u kojoj je izgubio život.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter