2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ĆURČIĆ: Igrači igraju za grb Srbije, a ja mislim da sam pravi! IVANOVIĆ: Da popravimo utisak! (FOTO)

Objavljeno: 22.03.16 u 20:15

Zajednička poruka selektora Radovana Ćurčića i kapitena Branislava Ivanovića glasi: Srbija će sve učiniti da se sutra predstavi javnosti u najboljem mogućem izdanju.

Domaće novinare, interesovalo je ko, pored Roberta Levandovskog, za Srbiju predstavlja najveću opasnost?

-Sigurno da je Levandovski prva zvezda poljske reprezentacije, ali najveća snaga leži u njihovoj timskoj igri. Oni kao tim sjajno funkcionišu a to se najbolje videlo u minulim kvalifikacijama kada su igrali zaista dobro, rekao je Radovan Ćurčić.

Nije tajna da postoji veliki pritisak posle neuspelih kvalifikacija za EP, odnosno poraza u prijateljskom meču u Češkoj, ali i blagog imperativa u duelu sa Poljskom?

– Očigledno da je sve teže raditi, uostalom to i sami vidite, a u minulom periodu bilo je mnogo i dobrih i loših stvari. Uloženo je mnogo napora, znamo takođe koliko možemo i šta hoćemo, a to je plasman na SP u Rusiji koje za naš fudbal ima neprocenjivi značaj. A pritisak uvek postoji. U ovom poslu ili jesi ili nisi, ja mislim da jesam!

Šta o svemu misle igrači posle najnovijih dešavanja?

-To je pitanje za njih, ali ja mogu da govorim o momcima koji su ovde, igračima za koje sam siguran da će protiv Poljske dati svoj maksimum i pokušati da pobede veoma jakog rivala. I ako u tome ne uspeju, a daju svoj maksimum, javnost će to znati da prepozna. Oni igraju za reprezentaciju, za dres svoje države, hajde da kažem i selektora, da ne bude sutra naslov u novinama, igraju za reprezentaciju, ne igraju za selektora – rekao je uz osmeh Radovan Ćurčić.

I na kraju jedno interesantno pitanje domaćih novinara, odnosilo se na 23-godišnjeg igrača Poznanja Darka Jeftića, našeg momka koji je igrao za sve mlađe selekcije Švajcarske. Da li je na skeneru Srbije, postoji li mogućnost da dobije poziv naše reprezentacije?

-Da, otkriću vam da ćemo u četvrtak obaviti razgovor, jer radi se o veoma interesantnom i zanimljivom igraču, zaključio je selektor Srbije.

Kapiten Branislav Ivanović veruje da Srbija sutra može ostvariti rezultat koji bi popravio ambijent oko najboljeg nacionalnog tima.

Da li će Srbija sutra biti tim?

-Fudbal je timska igra i moramo da budemo tim ukoliko želimo dobar rezultat. I ja zaista verujem da će tako biti, pokažemo timski duh i nadam se ostvariti pobedu, rekao je kapiten Srbije.

Najveća pretnja dolazi od Ginisovog rekordera, Roberta Levandovskog?

-Znamo svi da se radi o jednom od najboljih napadača na svetu, ali njihova prava snaga je tim. Igraju fantastičan presing, gotovo neverovatan. U kvalifikacijama su demonstrirali silu, bili veoma ubedljivi i znamo dobro koliko nas težak posao očekuje.

Domaće novinare zanimalo je koji motiv ima Srbija, Poljaci žele da se nametnu za sisak koji vodi na EURO?

-Ovom utakmicim počinjemo pripreme za SP u Rusiji, a prioritet je da popravimo utisak posle poraza u Češkoj i naravno, promenimo raspoloženje. Mi to hoćemo,ja verujem i da možemo, zaključio je Branislav Ivanović.

0
0

2 Komentara

  1. pa ti ne mozes da vodis ni fk przogrnce. pod hitno oterati curcica i komplet FSS na celu sa toletom i savom, jedini nacin da se izlecimo je da se metastaze odstrane, ako ovi nastave da vode savez za sledece kvalifikacije necemo imati ni jedanaest podobnih igraca

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter