4
Domaći fudbal

ZABORAVILI ŽIVKOVIĆA: Birmančević najveći talenat našeg fudbala, Vlahović će da rešeta!

Objavljeno: 19.03.16 u 12:12

Nakon što je već na polusezoni postalo izvesno da će crno-beli ostati bez šampionske titule, Partizan se okrenuo omladinskoj školi.

Šansu u prvom timu dobili su Veljko Birmančević, Dušan Vlahović i Miroslav Bogosavac.

O njima trojici za „Sportski žurnal“ govorio je Ivica Iliev.

– Veljko Birmančević (18) je možda i najveći talenat. Greh bi bio da ne postane veliki igrač. Nije običan, prava „desetka”, može da reši utakmicu vicom, čarolijom… Da li će njegova „fizika” uspeti sve to da iznese na pravi način, pokazaće vreme pred nama. Fudbaleri takvog profila obično kasnije nadođu. Za godinu i po, dve – biće pravi. Dotle, verovatno će da sazreva uz igrača iz inostranstva kojeg nameravamo da angažujemo, rekao je Iliev, da bi potom prešao na Vlahovića:

– Dušan Vlahović (16) je biser, sa 16 godina i 24 dana najmlađi debitant u istoriji Partizana, centarfor pred kojim je velika karijera. Napreduje nenormalno brzo, godinama će da stekne rutinu, realizuje šanse kao od šale. Očekujem da u ovih nekoliko meseci stekne iskustvo i „fiziku” neophodnu za pritisak igranja u prvom timu Partizana. A onda – bukne sledeće sezone!

Zatim je na red došao i Bogosavac:

– Miroslav Bogosavac (19) je pravi primer karaktera igrača Partizana. Nebitno mu je da li igra za Teleoptik, reprezentaciju, crno-bele – uvek daje sve od sebe i ide na pobedu. Biće oscilacija, ali na svakoj utakmici donese mnogo toga lepog. U radu sa trenerom Ivanom Tomićem, učiteljem i među Optičarima i u reprezentaciji, ispravlja mane, očekujem da bude sve bolji. Odlično se pokazuje u uvodu proleća.

0
0

4 Komentara

  1. Bilo je jos dece od 16 god. Jovetic ljajic mitrovic i dr. Uporedjujem im samo sa njihovim vrsnjacima u zemlji i inostranstvu oni za dve god. Otici ce u inostranstvo kakvi ce otici odavno je trener visnjevac rekao da podneblje bivse jugoslavi gubi bitku sa evropom je narodi genetski vise nisu za fudbal …

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan mora da nadoknadi zivkovica tako sto ce iskoristiti nesporazum vucicevica u cukarickom i sa njegovim ocem dogoviriti najveci trajsfer do sada i uske je bio omiljen medju grobarima vucicevic bi bio zamena za zivkovica i izgubljenog pantica i uz mihajlovica birmancevica vlahovica lukica bio predvodnik novog partizana svi ovi mladi igraci zaostaju u fizickom pogledu moraju da budu eksplozivni zustri drcni skocni jos su mi bebasti .

    0
    0
    Odgovori
  3. Za Birmancevica ne mogu jos nista reci jer je igrao samo na pripremama par utakmica a to nije isto kao i takmicarski mec.Video sam da je dosta slabotelesan i dobre tehnike a za nesto vise,potrebno je gledati ga vise puta.Vlahovic je obicno drvo,koje se isticalo u pionirima samo zbog toga sto je fizicki jaci od generacije i zbog te snage je davao golove.U seniorskoj konkurenciji,kad nije jaci od ostalih,nema ga nigde

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter