0
Fudbal

FOTO: Crop

VREMEPLOV: Bekamov gol koji je pokazao svetu da stiže nova zvezda (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.16 u 00:01

Voleli ga ili ne, ne možete mu osporiti – bio je veliki fudbaler.

Za njega su govorili da „duge lopte koje on pošalje imaju oči“. O tome dovoljno govori i broj asistencija – imao ih je 147. U karijeri je nastupao za Mančester Juanjted, čija je legenda postao nakon 11 godina u klubu (1992-2007), nakon čega odlazi u Real Madrid, pa LA Galaksi, iz kog kao pozajmljen igrač igra i za Milan i za PSŽ.

Pa ipak, ko zna kako bi njegova karijera izgledala, da jedna lopta, upućena ka protivničkom golu, nije završila u mreži.

Bilo je to prvo kolo Premijer lige u sezoni 1996/97 odigrano 17. avgusta 1996, kada je Mančester Junajted gostovao Vimbldonu. Ujedno, taj meč je bio i prvi Bekamov meč sa brojem 10 na leđima, koji je do te sezone nosio Mark Hjuz.

Junajted je već vodio 2:0, kada je Bekam video da je golman Vimbldona Saliven izašao malo dalje nego što bi trebalo, te se odlučio na nešto što je u mnogome uticalo na njegovu dalju karijeru, naročito sa aspekta samopouzdanja.

Bekam je povukao loptu na centru igrališta, i, pre nego što je ona uopšte prešla na polovinu rivala, uputio šut ka golu Vimbldona. Lopta je završila u mreži, a Bekam je pokazao da nije tu da samo prođe, već da ima nameru da itekako ostavi trag u crvenom dresu.


(Youtube/Oliver de Hauteville Bell)

Sličan pogodak postigao je i u dresu Galaksija na meču protiv Kanzas Sitija 2008. godine.


(Youtube/beckham4ever2005)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter