0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Zenit napadao i promašivao, Benfika ga nokautirala u samom finišu (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.16 u 19:55

Treći četvrtfinalista Lige šampiona, posle Reala i Volfsburga, je Benfika koja je savladala Zenit i u drugom meču sa 2:1, pošto je u prvom slavila sa 1:0.

Benfika je u Sankt Peterburg donela prednost od 1:0 uz Lisabona i to golom u 90. minutu tog prvog meča, što je nagovestilo da u revanšu neće toliko biti koncentrisani na napad. U portugalskom timu od prvog do poslednjeg minuta nastupio je Ljubomir Fejsa, i veoma dobro je držao sredinu terena Benfike.

Nije ni Zenit previše rizikovao, pa je osim jedne šanse Artema Dzjube, prvo poluvreme proteklo u većinskoj borbi na sredini terena.

Bilo je mirno do 61. minuta kada smo videli prvo šansu Šatova i odbranu golmana gostiju, zatim posle samo 60 sekundi i novu priliku za Dzjubu, a onda je opet kroz jedan minut na drugoj strani odgovorio Džonas, ali je Lodigin odlično intervenisao.

I onda je u 69. minutu postignut prvo gol na meču. Žirkov je na levoj strani napada Zenita bio možda i pregrub, ali je sudija pustio prednost, bivši igrač Čelsija došao gotovo do peterca i centrirao na glavu Hulku koji je poslao loptu pod prečku.

Par minuta kasnije Dzjuba je imao fenomenalnu šansu, ali nije doneo možda i ključnu prednost Zenitu, pa je usledila kazna.

Taman kada smo svi pomislili da će utakmica otići u produžetke, Nikolas Gaitan se našao na pravom mestu posle bombe koju  je poslao Raul Himenez, a Lodigin je paradom odbio do stative, odakle se na njegovu nesreću odbila pravo do usamljenog Gaitana.


 

Zenitu su bila potrebna još dva gola, ali je umesto toga, Benfika postigla još jedan. Taliska je postigao gol za pobedu Portugalaca, nakon čega je sudija odsvirao kraj meča.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Zenit – Benfika 1:2 (0:0)
(Hulk 69 – Gaitan 85, Taliska 90+5)

Zenit: Lodigin – Anjukov (od 58. Smolnjikov), Lomberts, Luis Neto, Žirkov – Maurisio (82. Jusupov), Vitsel – Hulk, Dani, Kokorin (58. Šatov) – Dzjuba

Benfika: Ederson – Semedo, Samaris, Lindelof, Eliseu – Gaitan, Fejsa, Pici (od 73. Salvio), Renato Sančez – Mitroglu (od 68. Himenez), Žonas (91. Taliska)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter