0
Domaći fudbal

MILAN LEŠNJAK, NOVI TRENER ČUKARIČKOG: Zvezda je sigurno prva, ali borićemo se do kraja za Evropu!

Objavljeno: 07.03.16 u 14:25

Novi šef stručnog štaba Čukaričkog veruje u svoju ekipu.

Milan Lešnjak je na klupi tima sa Banovog Brda nasledio Zorana Popovića i, prema sopstvenom priznanju, svestan je šta ga čeka:

– U novijoj istoriji kluba, posle Vlade Milojevića i Zorana Popovića, ja sam treći trener. Ovaj klub je s velikim ambicijama, ali i sa fantastičnim uslovima i te ambicije su izgrađene na pravim i zdravim temeljima. Mnogo vremena sam proveo sa prvim timom i pri prvom timu i nema nepoznanica. Uz kvalitetan rad i kvalitetne igrače koje imamo, verujemo da ćemo uspeti da izborimo plasman u Ligu Evropa. Klub to zaslužuje i to je realno. Svi znamo cilj i trudićemo se da ga ostvarimo, rekao je Lešnjak na promociji.

Popović je na klkupi bio od 1. oktobra do početka marta, kada je iz ličnih razloga podneo ostavku. Ipak, Čukarički je i pod Milojevićem i pod Popovićem pružao veoma dobre partije, što je Brđane dovelo u situaciju da se bore za drugo mesto:

– Biće neizvesno do poslednjeg kola. Ima četiri ili pet klubova koji su konkurentni za drugo i treće mesto i to pokazuje kvalitet lige, pored Crvene zvezde koja se odvojila i sigurno će biti prvak – rekao je on.

Lešnjak je takođe obećao ofanzivan fudbal svoje ekipe, kao i rad na psihološkom delu:

– Trudićemo se da igramo otvoren i ofanzivni fudbal… Da poradimo i na psihološkom planu, jer se nama često dešava da se posle vođstva povučemo i da gledamo da prođemo nekažnjeno… Tako je bilo i u nedelju. Moraćemo jako da treniramo, kako bismo naučili šta da radimo u takvim situacijama.

U borbi za drugu poziciju, Čukarički će biti jači za izuzetno talentovanog ali problematičnog Nemanju Radonjića:

– On je vanserijski talenat, poznajem ga odavno, radili smo u reprezentaciji. Kao mlad jeste bio problematičan, a sada sve zavisi od njega. Ima kvalitet, ali mora da shvati da mu je ovo poslednja šansa da ne ostane večiti talenat i tako završi karijeru, dodao je Lešnjak.

Sportski direktor Vladimir Matijašević je nakon Lešnjaka uzeo reč, gde se zahvalio dosadašnjem treneru:

– Nije bilo nikakvih problema s njim. Otišao je posle šest meseci jer ima privatnih problema. Niko nije znao da je tako… Otišao je do vlasnika kluba i rekao da u narednih meseca dana ne može ozbiljno da se posveti klubu. Neko će pomisliti da je kriza rezultata, ali nije… Svi klubovi imaju krizu, sem Zvezde… Mogao je da ostane koliko je hteo, zaključio je Matijašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter