Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da su njegovi fudbaleri morali danas da budu strpljivi protiv Aston Vile, kao i da im se to na kraju isplatilo jer je tim pobedio sa 4:0

– Bilo je jako važno da budemo strpljivi, jer smo u prvom poluvremenu stvaraili šanse i dominirali, tako da je trebalo samo da ubrzamo meč. Očekivali smo tešku utakmicu, a na početku meča smo bili ispod svog nivoa, ali smo uneli promene koje je trebalo, rekao je Pelegrini za Bi-Bi-Si.


Siti je trenutno četvrti na tabeli, ali Pelegrini je ocenio da prvenstvena trka nije završena.

– Mislim da će ostali timovi izgubiti mnogo bodova, jer je sezona vrlo neizvesna. U poslednjih šest kola pritisak će najviše biti na drugim timovima, tako da moramo da nastavimo da igramo ovako. Naše iskustvo je vrlo važno, navikli smo da izlazimo na kraj sa pritiskom na kraju sezone. Siguran sam da će ostali timovi zbog pritiska gubiti bodove, rekao je Pelegrini.

Trener Aston Vile Remi Gard ocenio je da se njegov tim “raspao” u drugom poluvremenu.

– Potpuno smo se raspali u drugom poluvremenu posle dobrog prvog. Plan je bio da se dobro branimo što duže možemo, ali smo se raspali čim su dali gol. Prvih 45 minuta nije bilo zabavno, ali smo znali da nam je to jedino rešenje, rekao je Gard.

Vili je ovo bio četvrti uzastopni poraz i ona je ubedljivo poslednja na tabeli, sa osam bodova manje od Njukasla i Noriča, ostalih timova iz opasne zone.

– Moguće je da izborimo opstanak, ali treba da budemo realni. Ako igramo kao što smo igrali u prvom poluvremenu, imamo šanse. Ali, ako budemo igrali kao u drugom, biće teško, rekao je Gard.