0
Evropske lige

LIGA KUP ENGLESKE: ‘Mačka’ Kabaljero doneo pehar Mančester sitiju (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.16 u 20:24

U finalu Liga kupa Engleske Liverpul i Mančester siti su priredili pravu dramu, a trofej su posle izvođenja jedanaesteraca podigli ‘građani’.

Počelo je tvrdo, kao što se i očekivalo, a već u 25. minutu Kolo Ture je morao da zameni Mamadua Sakoa, pa su se na terenu Vemblija našla braća Ture, Kolo u Liverpulu, a Jaja u Mančester sitiju.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali jeste u drugom, i već u četvrtom minutu nastavka Fernandinjo je postigao gol za vođstvo ‘građana’.

(Izvor: youtube / Sports Universe)

Njegov pogodak neutralisao je Filip Kutinjo sedam minuta pre kraja natrčavši na odbijenu loptu od stative, pa je meč ušao u produžetke.

(Izvor: youtube / MD 16)

U finalu Liga kupa Engleske Liverpul i Mančester siti su priredili pravu dramu, a trofej su posle izvođenja jedanaesteraca podigli ‘građani’.

A tamo prava drama. Nekoliko prilika su propustila oba tima, posebno Mančester siti, kome je, ruku na srce, mogao biti dosuđen i jedanaesterac, a šanse su promašivali Aguero u prvom redu, pa i Jaja Ture, a Liverpulovi navijači su slavili Simona Minjolea.

Sa druge strane, Oriđi je imao najbolju priliku za Liverpul, ali je Vili Kabaljero bio na visini zadatka poput svog kolege na suprotnom golu.

Kako je vreme odmicalo, oba tima su se čuvala grešaka i meč je ‘iskliznuo’ u penal rulet, koji je uvek lutrija.

Međutim, i pored početne ‘Panjenke’ Emrea Džana na početku, i stative Fernandinja, usledile su tri uzastopne odbrane Vilija Kabaljera posle udaraca Lukasa Leive, Filipa Kutinja i Adama Lalane i Jaja Ture je golom u četvrtoj seriji doneo pehar Mančester sitiju. Golove iz penala za Siti još su postizali Hesus Navas i Serhio Aguero.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter