3
Fudbal

VREMEPLOV: Nije Lukač jedini, još jedan golman je u ‘večitom derbiju’ odbranio dva penala (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.16 u 23:55

Svi koji prate fudbal na ovim prostorima sigurno pamte 146. večiti derbi u kom je tadašnji golman Partizana Milan Lukač odbranio dva penala.

Čuvar mreže crno-belih najpre je zaustavio udarac Miloša Ninkovića, a potom i Nikole Mijailovića, da bi golom Nemanje Kojića u 90. minutu Partizan došao do pobede od 2:1.


(Izvor: Youtube/CrnoBeliPFC)

Međutim, nije Lukač jedini, samim tim ni prvi kojem je to pošlo od ruke. Davne 1970. godine u 43. „večitom derbiju“ nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković sačuvao je svoju mrežu posle udaraca sa 11 metara Danetu Petroviću i Momčilu Vukotiću.

Zanimljivo je da je to ujedno bio i jedini derbi na kom su dosuđšena tri penala, ali je za razliku od kolega u crno-belom dresu Milovan Đorić uspeo da pogodi gol i pomogne Crvenoj zvezdi da ostane neporažena na Marakani – 1:1.

0
0

3 Komentara

  1. Pero cemu nervoza!!! Imamo Vijeru dace vam opet sa tridesetak metara gol mozda ga i poniste zbog brzine vetra!!!!! Odrasti Perice merice!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Da, ali je razlika da su dva penala bila Mažićeva.

    Bila je opcija i treći…

    Nemojte dosuditi penal posle 30 godine kasno je sad.

    Ugasite zvezdu iz humske.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter