0
Evrokupovi

UPOZORENJE NAVIJAČIMA: U Moskvi će biti zabranjeno i srpsko Kosovo

Objavljeno: 24.02.16 u 11:56

Parole koje imaju veze sa politikom ove sezone prilično skupo koštaju moskovsku Lokomotivu koja je u dva navrata kaženjena iz tog razloga.

Tačnije za sada je jedna kazna odrađena, a vezano za skandiranje domaćih navijača u duelu sa albanskim Skenderbegom kada su pristalice Lokomotive pevali „Kosovo je Srbija“ što je od strane UEFA okarakterisano kao poziv na rasizam.

Druga kazna je na putu i biće verovatno samo pojedinačna odnosno Dmitri Tarasov, fudbaler Lokomotive, će morati da se suoči sa sankcijama zbog toga što je na meču protiv Fenerbahčea nosio majicu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

Zbog svega toga, ali i tenzija koje vladaju na relaciji Rusija – Turska zbog sukoba u Siriji, Moskovljani su pred današnji duel sa istanbulskim klubom zamolili svoje navijače da se uzdrže od skandiranja političkih parola, isticanja transparenata na tu temu ili bilo kakve diskriminacije.

– Pozivamo ves da podržite ekipu od prvog minuta i da večeras svi zajedno uživamo u lepoj fudbalskoj predstavi, piše između ostalog na sajtu ruskog kluba.

Podsećamo da za Lokomotivu igraju dva srpska internacionalca – Petar Škuletić i Nemanja Pejčinović, dok je u timu Fenerbahčea Lazar Markovi. Turski klub je u Moskvu doneo dva gola viška pošto je u prvom meču bilo 2:0 za Fenerbahče.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter