0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN BASTA EVOCIRA USPOMENE: Kad je Perović Nađu ‘slomio kičmu’… (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.16 u 21:05

Plavokosi fudbaler prisetio se svojih nastupa u najvažnijoj fudbalskoj svetkovini u Srbiji.

U intervjuu koji je dao za B92, Dušan Basta je govorio o svojim iskustvima iz večitih derbija, kog se najradije seća, kao i o veličini našeg u poređenju sa rimskim derbijem.

Prvi derbi je ujedno bio i najgore iskustvo:

– Za jednog Zvezdaša kao što sam ja derbi s Partizanom možda je i najvažnija utakmica u karijeri. Bio sam klinac (20 god), trudio sam se da budem što koncentrisaniji, ali dosta mi je energije oduzelo razmišljanje pred meč. To je ipak i normalno kada se u tim godinama igra tako bitna utakmica. Nažalost, u svom prvom derbiju sam slomio ruku, mislim da je bila poslednja sekunda prvog poluvremena, u duelu sa Nađom. Ne pamtim po lepom debi u derbijima, negativno iskustvo… Na kraju je bilo nerešeno, 1:1.

Nakon ovog, usledila su neka mnogo lepša iskustva, od čega je Basta izdvojio dva:

– Sećam se onog meča sa Zengom na Marakani – oni su bili ispred nas, tom pobedom smo ih prestigli na tabeli, a onda smo do kraja ostali prvi i uzeli smo titulu. Luković je dao iz penala gol, a onda je Perke (Marko Perović) ’slomio’ Nađa i dao onaj gol, bilo je 2:0. Drag mi je i onaj kada je Đurovski preuzeo mesto trenera od Baje (Dušana Bajevića) – imali smo ogromnu prednost na polusezoni, onda je ona počela da se topi i topi i bilo je samo +6 pred derbi na Marakani. Bio je veliki pritisak – da su nam prišli na -3, psihički je bilo komplikovano, pitanje je šta bi se do kraja desilo. Taj smo dobili 1:0 – Purović je dao gol, a ja sam asistirao, rekao je nekadašnji desni bek crveno-belih.

(Izvor: Youtube/MrRedStarBelgrade)

Basti naš derbi nije jedini takve vrste – ima iskustva i iz rimskog derbija, u dresu Lacija:

– Rivalstvo je isto – tenzija, frka… Ja sam Zvezdaš otkad sam se rodio i lično mi je veći naboj da igram naš derbi – san mi je bio da obučem crveno-beli dres i da zaigram u derbiju. Rimski derbi je naravno fudbalski kvalitetniji, ali dosta su slični po svemu što okružuje igru, zaključio je Basta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter