in ,

VREMEPLOV: Samo četiri evropske metropole mogu da se podiče, a među njima je i Beograd (VIDEO)

Srpska prestonica Beograd nalazi se u odabranom društvu Madrida, Londona i Milana kao jedan od četiri grada koja su u finalu Lige šampiona ili nekada Kupa evropskih šampiona imala dva predstavnika.

Crvena zvezda je u maju 1991. godine uspela da uradi ono što je za dlaku izmalo Partizanu 1966. godine. Crveno-beli su u Bariju posle boljeg izvođenja penala uspeli da savladaju francuski Olimpik, dok su crno-beli 25 godina ranije u Briselu poraženi od madridskog Reala kojem je to bila šesta titula prvaka Evrope.


(Izvor: Youtube/CrniGuja)


(Izvor: Youtube/Wilfredo Villarroel)

Uz Real, koji je do sada skupio 10 trofeja, Madrid je u finalu Lige šampiona predstavljao i Atletiko, ali su „jorgandžije“ oba puta poražene u finalima (prvi put od Bajerna 1974. godine, drugi put upravo od Reala 2014. godine).


(Izvor: Youtube/bayernmunchenbr)

Iako Englezi imaju čak 12 trofeja Lige šampiona (KEŠ) samo jedan je otišao u London i to 2012. godine kada je Čelsi u finalu i to na Alijanc areni u Minhenu savladao domaći Bajern. do finala je stigao i Arsenal, ali je 2006. godine poražen od Barselone.


(Izvor: Youtube/yael meneses)


(Izvor: Youtube/FC Barcelona)

Jedini grad koji ima dva osvajača je Milano, čiji timovi (Milan i Inter) imaju i najviše učešća u finalu (16). „Rosoneri“ su čak sedam puta osvajali „ušati“ trofej (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007), dok su „neroazuri“ tri puta osvajali ovo takmičenje (1964, 1965, 2010).


(Izvor: Youtube/MaxLeonte)


(Izvor: Youtube/Diana Kate)

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ĐURIČIĆ ZA HOTSPORT: Moja želja nije bila sporna, vratiću se kući u moju Zvezdu, ali ne na zalasku karijere

PREOKRET ILI NE: Partizan registrovao Živkovića, hoće li doći do pomirenja?