0
Evropske lige

VRATILI AEK NA PRAVI KOLOSEK: Grčki mediji veličaju Srbe

Objavljeno: 16.02.16 u 22:03

Atinski AEK se vratio u vrh grčkog fudbala, najviše zahvaljući predsedniku i legendi kluba Dušanu Bajeviću i sportskom direktoru Branku Milovanoviću.

Nakon velike pobede u gradskom derbiju nad Olimpijakosom od 1:0, mediji u Grčkoj veličaju dvojicu Srba u upravi Atinjana.

Po rečima Branka Milovanovića, pred AEK-om je veliki put ka oporavku, jer nije tako lako kada ponovo igrate u prvoj ligi, a samo pre dve sezone ste bili u trećoj:

– Divan je osećaj, lepo je čuti sve te pohvale, čestitke znanih i neznanih, videti razdragana lica navijača, a bilo ih je 60.000. Samo, prvo što je i Dušku i meni prošlo kroz glavu posle pobede nad Olimpijakosom je da nas tek sada očekuje veliki rad. Da iz ove baze koja je napravljena podignemo AEK na nivo šampiona Grčke, priča Milovanvoić za „Novosti“ iz Atine.

Njihov dvogodišnji  rad kroz drugu ligu i po povratku u elitu dobio je potvrdu pobedom nad šampionom:

– Zaista su realne šanse da zadržimo drugo mesto s nekom pristojom razlikom kako bismo u plej-ofu izborili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Pobediti Olimpijakos, što ni evropskim klubovima nije često polazilo „za nogom“, samo je pečat našeg rada i znak da smo krenuli u dobrom pravcu. Imamo maksimalnu podršku gazde kluba Dimitrisa Melisandisa, koji je sve igrače nagradio sa 150.000 evra. Ambicije su uvek najviše i zato kod nas nema opupštanja, zaključuje Milovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter