0
Fudbal

VREMEPLOV: Šta spaja Pamelu Anderson, Francusku i fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije? (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.16 u 00:00

Spoj nespojivog koji i danas tera osmeh na lice.

Postoji neka neraskidiva veza između rokenrola i fudbala. Uostalom, najveći deo ultras pokreta širom sveta najviše se bazira na pank muzici.

Reprezentacija Jugoslavije je, nakon zauzimanja drugog mesta u kvalifikacionoj grupi za plasman na šampionat sveta u Francuskoj 1998. (prva je bila Španija), u dva meča baraža blago rečeno zgazila Mađarsku – u Mađarskoj je bilo 7:1 za naš tim, dok je revanš protekao u nešto manje inspirativnoj igri Jugoslavije – samo 5:0, za ukupnih 12:1.

Naravno, nakon ovako sjajnog pojašnjavanja Mađarima ko je ko na svetskoj fudbalskoj sceni, reprezentacija je morala biti ispraćena na neki validan način, uz nešto što će generacijama koje dolaze služiti kao putokaz ka jednom od najsjajnijih momenata u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala. I ispraćaj je došao u vidu pesme benda koji je pažnju javnosti skrenuo na sebe hitovima posvećenim:

Pameli Anderson

(Izvor: Youtube/BlazaiKljunovi)

Duletu Saviću

(Izvor: Youtube/BlazaiKljunovi)

Pivu

(Izvor: Youtube/Belgrade Beer Fest)

Srbiji

(Izvor: Youtube/ktd011)

Morala je da bude dobra, zar ne? I jeste… Ako vam knedla u grlu ne zastane, suza iz oka ne pođe i ne poželite da monitor računara okitite sa par ‘iljada evra… nikom ništa. Nije ni meni. Jer, ovo je rokenrol, uz ovo se ne kiti. Uz ovo se skače. Zvučnike na maksimum, ruke u vazduh i u glas – Danas je dan, suncem obasjan

(Izvor: Youtube/ITMM Official)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter