0
Domaći fudbal

HARIZMATIČNI ĆIRO BLAŽEVIĆ: Moj najveći uspeh je titula sa Dinamom, a ne treće mesto sa Hrvatskom

Objavljeno: 10.02.16 u 21:30

Popularno nazvan „trener svih trenera“, hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević je u svom prepoznatljivom stilu pričao o svojoj karijeri.

Za hrvatski portal Index, Ćiro je otvorio dušu i govorio o svojoj tremerskoj karijeri i uspesima, ali se prvo osvrnuo na zanimljiv podatak da se ne zna kada je rođen:

– Ma to sam ja malo muljao još dok sam bio igrač. Tada nisi mogao da ideš u inostranstvo kada si hteo, pa smo ja i drugovi malo oduzimali i dodavali po koju godinu, ali prava je istina da sam zaista rođen na današnji dan pre 81 godine, počeo je Ćiro u svom stilu.

Poznat kao izuzetan trener, Blažević je reka onešto i o manje poznatoj njegovoj igračkoj karijeri:

– Teško mi je da sudim o tome, a i s druge strane, igračka karijera mi je bila jako kratka. Igrajući za B reprezentaciju Jugoslavije u Ljubljani teško sam povredio koleno. Popucali su mi ukršteni ligamenti, a tada ortopedija nije bila na nekom nivou. Znao sam da više nikad neću igrati fudbal i srećom pa sam bio dovoljno mudar da se uhvatim knjige i škole. Na kraju se ispostavilo da mi se kao treneru sve vratilo i to s kamatom, otkrio je Ćiro.

A na pitanje koji je njegov najveći uspeh, Ćiro je bez razmišljanja rekao:

– Bez ikakve dileme, to je osvajanje naslova prvaka Jugoslavije s Dinamom 1982. Nije to bio samo sportski uspeh, bilo je to nešto puno više. Tada je cela Hrvatska disala zajedno s nama. Bilo je to nešto čudesno. Kad svetsku bronzu s Hrvatskom poredim s tom titulom, onda ti je jasno koliko mi to znači, jasan je Miroslav Blažević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter