0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KOVAČEVIĆ: Uradićemo sve da napravimo najveći rezultat do sada

Objavljeno: 29.01.16 u 12:58

Pet dana pre početka Evropskog prvenstva u futsalu sve je spremno za novi spektakl u Beogradskoj Areni pred 11.000 gledalaca, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u Skupštini grada.

Reprezentacija Srbije na svom terenu želi da napravi najveći uspeh na kontinentalnim šampionatima i pokuša da se upusti u borbu za medalje, nakon što je čak tri puta bila eliminisana u četvrtfinalu.

Izabranici selektora Ace Kovačevića takmičenje otvaraju mečom protiv Slovenije 2. februara, a u A grupi se nalazi još Portugalija.

– Želim da se zahvalim Beogradu i Fudbalskom savezu Srbije što se jedno ovakvo takmičenje igra u Beogradu i verujem da će se ovaj sport još više razviti. Uradićemo sve da napravimo možda najveći rezultat do sada, rekao je Kovačević na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je zadovoljstvo što će Grad biti domaćin još jednog velikog takmičenja, posle prvenstva Evrope u vaterpolu.

– Plan Brograda za 2016. godinu je da se predstavimo kao atraktivna spotska nacija. Prvenstvo Evrope u vaterpolu nam govori da smo na dobrom putu. Oborili smo sve rekorde u gledanosti, ali pred nama je drugi izazov i radost. Drago mi je da kažem da smo u potpunosti spremni da organizujemo“, rekao je Mali i pozvao navijače da ispune tribine Arene na premijeri protiv Slovenije.

Generalni sekretar FSS Nebojša Ivković zahvalio se gradu Beogradu na pomoći oko organizacije takmičenja.

– Nadam se da će biti prava sportska atmosfera u Areni. Biće ovo dobra prilika da još jednom pokažemo da smo pravi domaćini, kao što je Beograd uvek bio. Futsal je u velikoj ekspanziji, popularan je i naša reprezentacija je uvek na završnim turnirima, naveo je Ivković.

Direktor UEFA futsal EURO 2016 Zdravko Jokić istakao je da je za meč sa Slovenijom već prodato 6.000 karata.

– Ovo je veliki profit za Grad, imidž i komercijalne efekte. UEFA plaća Arenu, smeštaj ekipa, transport i sve je to dobit za Beograd. Otvaranje neće biti kao na vaterpolu, ono će biti otvoreno igrom plesnim grupa i pratećim šouom. Atmosfera na futsalu nije kao napolju, kontrola je mnogo veća i nema baklji, zaključio je Jokić.

Evropsko prvenstvo u futsalu igra se od 2. do 13. februara, a titulu brani selekcija Italije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter