7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NAĐ OTVORIO DUŠU: Nastasić otišao za veš-mašinu, Mitrov otac bombom pretio Partizanu!

Objavljeno: 26.01.16 u 17:27

A pored toga, nekadašnji sportski direktor Partizana otkrio je i neotkrivene detalje mnogih transfera u prethodnih nekoliko godina.

Albert Nađ još jednom se obratio javnosti uz dodatak da je obo njegovo poslednje obraćanje i da više neće odgovarati na razne optužbe. Prevashodno je prokomentarisao spornu situaciju oko Andrije Živkovića i sukoba sa njegovim ocem Jovicom.

– Bio sam sa Andrijom Živkovićem u ponedeljak, u „Zemunelu“. Mnogo ga cenim, smatram da je dobro dete i sjajan igrač, verujem da može da napravi izuzetnu karijeru. Poželeo sam mu sve najbolje i da pozdravi oca, na šta mi je on odgovorio da njegov tata Jovica nije rekao da smo imali fizički obračun. Čudno. Inače, Jovicu Živkovića ne krivim uopšte što je tražio to što je dobio od Partizana jer se borio za interese svog sina i svoje lično. Krivim klub koji je na to pristao. Ugovor je urađen na štetu kluba. Preterano je da neko dobije 25 odsto od obeštećenja, kao što su dobili stariji Živković i menadžer Predrag Đorđević. A, kako su oni te procente između sebe raspodelili – ne znam, niti me zanima. To znaju samo njih dvojica.

Kao loš primer odlaska mladog talenta, Nađ je naveo slučaj Matije Nastasića.

– Dečko nam je otišao a da nije obukao crno-beli dres, i to za – veš-mašinu! Ovo je anegdota, ali je tako. U njegovom selu, blizu Valjeva, crkla je veš-mašina. A onda je Nastastićima prišao menadžer, znate koji, kupio veš-mašinu. I još štošta. Tako su ostvarili kontakt. Kad je došlo vreme da se proda, opet su pretili: „puštajte ga ili mi puštamo menicu“ – objasnio je Nađ.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Nastavio je dalje, a još jedan sličan loš posao bio je u slučaju Danila Pantića.

– Nisam želeo da prisisustvujem predstavljanju Dače Pantića. Zato što je taj ugvoor, potpisan sa njim, skandalozan i užasan. Potpisati profesionalni ugovor na samo godinu i po dana, sa detetom od 16 godina, koji pritom ima još da odradi stipendijskog ugovora, to je bruka. Pantić je za godinu dobijao 96 hiljada evra! Nisam siguran, mislim da je toliko dobio i Žile za profesionalni ugovor. To su ozbiljni novci za decu. I još se pitam kako su odlazili od nas Gulan, Jovetić, Sulejmani, Sale Radovanović.

Bilo je i dobrih stvari, ističe Nađ, poput prodaje Lazara Markovića.

– Poslovno posmatrano, Markecova prodaja je odličan posao kluba. Dobili smo 7.000.000 evra i igrača na još godinu dana. Mene više zanima slučaj njegovog brata Filipa, najpre je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, pa ga raskinuo, da bi bio ustupljen Teleoptiku, a onda ga odjednom vidim kako diže šal Benfike. A ja postavljam pitanje: ko se u Teleoptiku, i zbog čega, odrekao novca koji klubu sleduje na ime trening-kompenzacije?- pita se bivši sportski koordinator Partizana.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Posebno interesantna je priča oko prodaje Aleksandra Mitrovića Anderlehtu.

– Da nije bilo Vuka Rašovića, koji ga je drilovao u Teleoptiku, ne bi uspeo. U generaciji sa Lazarom Markovićem, Džigijem Ninkovićem, Lukom Stojanovićem – nije bio ni u jednom planu, pa ni da bude omladinac Partizana. Hteli su da ga u klubu da ga se oslobode, pa ga je Vuk doveo u Teleoptik. Potom su se klubovi otimali o njega. Otišao je u Anderleht za sjajnu sumu od pet miliona evra. Ja nisam bio tada da se on proda, jer sam smatrao da može još da pruži Partizanu i da klub može više da prihoduje.

– Kada se digla prašina njegove prodaje, hoćemo li ga puštati ili ne, Mitrovićev otac je došao i rekao da će da baci bombu na Partizan ako ga ne pustimo u Anderleht! Izbacio sam ga iz kancelarije. Potom su dolazili neki „namršteni“ da intervenišu, čak su zvali i neki političari, ali ja nisam popustio. Jedan čovek mi je čak rekao „Adi, popusti, i bićemo svi dobri“. Ja sam mu rekao „dobar sam, radim za svoju platu“. Kasnije je Mitrović ipak otišao u Belgiju, odlukom upravnog odbora – objasnio je naširoko Albert Nađ.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sve to navodi da je Partizan godinama u kandžama menadžera, sa čime se Albert Nađ u potpunosti slaže.

– Najverovatnije je tako. Pa danas i petlići imaju menadžera, i neće da razgovaraju bez njega. Apsurd do apsurda. Evo, pre neku godinu jedan pionir, ne znam odakle tačno, da li iz Jagodine, poslao je svog advokata da vidi kakav je taj stan koji će Partizan da mu plaća. A, živeo je kao podstanar u tom mestu odakle je. I – onda Partizan skida gaće. A, skida ih jer je u problemu, u tim kandžama. Pojedini treneri u omladinskoj školi se tresu kada se pojavi neki „biser“ koji ima jakog menadžera, pa ne smeju ništa da mu kažu. Napadaju ih i roditelji, zašto im menjaju sina u poluvremenu.

Za kraj svog obraćanja, Nađ je postavio i jedno pitanje.

– Ako se Andrija Živković proda, a znamo kako su raspodeljeni procenti, ko će da plati porez na ceo transfer? – zaključio je Albert Nađ.

0
0

7 Komentara

  1. J.b.m ti srpstvo kad se brat bratu, komsija komsiji smeje kad mu ide po zlu! Zvezdas sam i volim svoj klub i postujem partizan, volim taj neprocenljiv rivalitet ali nevolim kad vidim da nemamo jedan prema drugome postovanja. Nas su godinama gazili, sad ste vi na redu, ko je sledeci???? Svaka cast nadju i takvim ljudim sto to iznesu u javnost. Postujmo rivalitet i to sto nam je ostalo jos a ne da jedan drugome rupu kopamo i da se smejemo tome. To je sramota za jedne i druge!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zamolio bih zvezdase da gledaju u svoje dvoriste i da sto je vise moguce zaobilaze bilo kakve vesti u vezi Partizana. Gledajte vi svoj klub, mi sa ovakvim nasim, kakav god bio igrali ove sezone u evropi, a vi se dicite uspesima iz jelen super lige i secate se ’91! Ove sezone se radujte malo zbog tih 20 i kusur boda prednosti, kad smo vas vec pustili, sledece idete opet na drugo, eventualno trece mesto, kompleksasi!

    0
    0
    Odgovori
  3. JBg ves masina treba samo sad treba naci koga prodati da se kupe dresovi koji bi se prali u toj ves masini….Mada bi za pocetak pokusalu da operu bruku od kluba!!!!Gde si do koske rakar,penziner otisao po penziju,svetinja pfc gde nestadoste ?????? Lepo ja kazem da vam Zapresic ne gine vi ne verujete!!!!! Glupo je da kupujete katanac lepo tablu sa natpisom SD pod ruku pa aj hrl hrl u lijepu vasu otadzbinu!!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Veliki brat,farma,parovi,partizan,cirkus…ovo spada sve u isti koš,dno dna…doduše,jedino je u cirkusu malo zanimljivo.

    0
    0
    Odgovori
  5. Grobarcicu do koske!Penzioneru!Brajko!Pa gde steee???Ima li vas ili visite na zvezdinim naslovima!?
    Ljudi,jel citate vi ovu ‘ispovest’ Nadja.
    VASA ‘INSTITUCIJA’ ‘MIT’ I KAKO LI VEC NAZIVATE VAS KLUB??UMESTO STO NAPADATE DRUGE KLUBOVE,POGLEDAJTE SVOJ!RASPADA SE,LOPO*I,PRETNJE,KOLIKO PARA OD MARKOVICA,MITROVICA,I TD,LIGA SAMPIONA,EVROPE A OPET U DUGOVIMA!E SAD..
    PROIZVODI SE NOVI KATANAC U SRBIJI,ZOVE SE ‘ZIVKOVIC’ !

    0
    0
    Odgovori
  6. kakvi parovi,farme,esmeralde…najjaci ste!SA VAMA UVEK KOMEDIJA!!!Od sad vesti iz partizana treba da stavljate pod naslov TELEVISA PRESENTA!A na kraju „nastavice se“ wuahahahahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaahahhahahahha

    0
    0
    Odgovori
  7. OVO NEMA VEZE SA TEXTOM, SAMO DA NAM TOMIC NE NABRLJA TIME STO JE IZDVOJIO KNEZEVICA, ASKOVSKOG I TRUJICA, NJIH JE TREBAO POVESTI NA PRIPREME, A STA JE SA SUMOM, HAJDE UPRAVO ISPRSI SE I PLATI OBESTECENJE ZA SUMU,POZDRAV.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter