0
Evropske lige

MASKERANO OSUĐEN: Platio da ne ide u zatvor

Objavljeno: 21.01.16 u 16:57

Fudbaler Barselone Havijer Maskerano je osuđen na godinu dana zatvora, kao i novčanu kaznu od 815.000 evra, zbog dva poreska prekršaja.

Ipak kako prenosi Deili miror, Argentinac neće provesti 12 meseci iza rešetaka, zbog zahteva njegovog advokata Davida Aineta da se poveća novčana kazna. U Španiji, ljudi koji su osuđeni na manje od dve godine nisu obavezni da odsluže kaznu, osim ukoliko se ne terete za nasilničko ponašanje.

Prvotimac Barselone je pre presude platio punu sumu, od 1.6 miliona evra, duga poreskim organima. Maskerano je priznao da je utajio porez 2011.i 2012. godine, na šta je platio i kamatu. Njegovi prekršaji su, što nije prijavio zaradu od prava na fotografije, a zarađeni novac je prosledio kompanijama koje poseduje u Portugaliji i Americi.

Argentinac nije jedina zvezda Barselone koja se dovodi u pitanje sa utajom poreza. Pre njega su okrivlejni bili Mesi i Nejmar.

Pripremio: Vukašin Grozdanić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter