0
Evropske lige

TRANSFERI U REGIONU: Bivši Zvezdaš u Sloveniji, Hrvatska dobija novog najskupljeg golmana

Objavljeno: 20.01.16 u 16:16

Pored srpskih i klubovi iz okruženja jačaju redove za nastavak sezone u svojim prvenstvima.

Po informacijama hrvatskog dnevnika, Fudbalski klub Rijeka je doveo najzvučnije pojačanje u zimskom prelaznom roku.

Radi se o Mariu Gavranoviću, momku hrvatskog porekla koji je rođen u Luganu (Švajcarska ). Mario je karijeru počeo u Luganu, da bi potom prešao u Iverdon Sport, zatim Ksamaks, Šalke, Mainc i na kraju u Cirih odakle i dolazi u Rijeku.

Gavranović, kome su nekada tepali ‘Super Mario’, novim saigračima se priključio na pripremama u Dubaiju, gde će ekipa boraviti desetak dana. Nije poznato kolika je odšteta za ovog fudbalera, ali po nekim pričama ne iznosi ni milion evra, a ostaće u Rijeci dve i po godine.

Karijera mu je u blagom padu jer je nakon dve godine u Šalkeu prosledjen u Mainc na pozajmicu, a potom u Cirih. U napadu Rijeke će pojačati konkurenciju Slovenca Bezjaka i Albanca Balaja, sa čijim učinkom nije zadovoljan trener Rijeke Matjaz Kek.

Čuvar mreže Hajduka iz Splita i reprezentacije Hrvatske Lovre Kalinić, na korak je od potpisivanja ugovora sa Engleskim prvoligašem Aston Vilom, koja je pobedila u trci za potpis mladog golmana pored Lacija i Bešiktaša.

Do finaliziranja ugovora ostali su još sitni detalji, nakon čega bi Kalinić trebalo da dobije radnu dozvolu i pređe u engleski klub za sumu od 3,5 miliona evra, od čega 70 % ide klubu. Ovo je odličan posao za Hajduk koji će na ovaj način uspeti da malo smanji dug koji i dalje postoji i klubu.

Prelaskom u Aston Vilu mladi Kalinić će postati najskuplji golman Hrvatske u istoriji, ispred Stipe Pletikose i Danijela Subašića.

Nemanja Jakšić momak koji je rođen u Prištini,i koji je bio član Crvene Zvezde, pa potom Železnika, posle čega prelazi u Zetu, potpisao je za slovenački Zavrč. Jakšić je ove godine za Golubovčane odigrao svih 17 utakmica u prvom delu sezone.

Doskorašnji član Zete koju je u ovom prelaznom roku napustio veliki broj fudbalera, postao je član slovenačkog kluba Zavrč.Popularni „Beli“ su trenutno peti na tabeli slovenačkog šampionata, iza Olimpije, Maribora, Domžala i Gorice.

Jakšić je odigrao jedan meč za seniorski tim Crvene Zvezde pre nego što je prosledjen na pozajmicu u Železnik, odakle prelazi u Zetu.

Pripremio: Nikola Mrdalj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter