0
Evropske lige

FOTO: sport.es

PRIMERA: Katalonski derbi bez pobednika, Suarez ‘ludim promašajem’ ispustio trijumf Barse (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.16 u 17:47

Prva utakmica u španskoj Primeri u 2016. godini, između katalonskih rivala Espanjola i Barselone, završena je bez golova – 0:0.

Pred 40.000 naelektrisanih navijača Espanjol je dočekao Barselonu u katalonskom derbiju, protiv koje ima izuzetno lošu tradiciju. Međutim, predvođen novim trenerom Rumunom Galkom, Espanjol se hrabro suprotstavio favorizovanom ljutom rivalu.

Odbrane i vezni red oba tima odradili su veliki posao na ovom meču, dok su napadači zakazali. Nije bilo golova, a ni velikih prilika, mada će svakako više za bodovima žaliti gosti, šampioni Evrope i sveta.

Espanjol je napravio duplo više prekršaja, a neretko smo gledali fudbalere u ‘klinču’ pa je tako sudija imao pune ruke posla. Možda je i oprostio nekom od igrača drugi žuti karton, pre svih Maskeranu, pa prvi put posle dužeg vremena su oba tima katalonski derbi završili sa svim igračima na terenu.

Najbolju priliku na meču, ujedno da donese svom timu pobedu, propustio je Luis Suarez u 55. minutu. Maestralno je odradio sve što je bilo do njega, pobegao odbrani domaćih, prošao jednog čuvara, pa i golmana i kada je trebao samo da ‘ćušne’ loptu u praznu mrežu, nonšalantno se poneo i pogodio samo – stativu.

(Izvor: youtube / Goals Galore)

Napadala je Barselona, branio Espanjol, ali nije bilo promene rezultata. Najnepopularniji rezultat u duelu katalonskih timova koji je najviše obradovao madridske, Atletiko i Real, prve pratioce Barselone u vrhu tabele Primere.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Primera, 18. kolo

Subota, 2. januar:

Espanjol – Barselona 0:0

20.30 Atletiko Madrid – Levante
22.05 Malaga – Selta

Nedelja, 3. januar:

12.00 Rajo Valjekano – Real Sosijedad
16.00 Betis – Eibar
16.00 Granada – Sevilja
18.15 Atletik Bilbao – Las Palmas
18.15 Deportivo – Viljareal
20.30 Valensija – Real Madrid

Ponedeljak, 4. januar:

20.30 Sporting Hihon – Hetafe

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter