4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĆURKOVIĆ O SVEMU PO MALO: Vanredna Skupština nije prioritet, ali imam ideju!

Objavljeno: 29.12.15 u 15:40

Predsednik radne grupe u FK Partizan govorio je za zvanični sajt crno-belih o trenutnom stanju u klubu, viziji, prioritetima i budućim potezima.

Moje mišljenje o trenutnom stanju u klubu je podeljeno. Ne bih želeo da budem negativan i da predstavim situaciju u klubu komplikovanijom i težom, nego što jeste, ali niti da kažem, da je sve idealno. Imao sam priliku da budem predsednik Partizana i u težim vremenima i uspevali smo da sve teškoće prevaziđemo, tako da sam optimista i sada.

Pojasnio je ulogu Radne grupe u funkcionisanju kluba.

 Ovu radnu grupu sam predložio i ona je sastavljena od ljudi koji su privrženi i odani Partizanu i zauzimaju visoke funkcije u JSD i FK Partizan, kao profesionalci ili kao sportski funkcioneri. Ona nije brojna iz prostog razloga, što ćemo se češće sastajati i prema potrebi rešavati neka pitanja i probleme brže i efikasnije.

Ćurković je istakao koji su prioriteti aktuelnog rukovodstva, kao i da intenzivno razmišlja o viziji i ideji koju ima u glavi.

 Sazivanje Skupštine kluba u ovom trenutku nije prioritet. To ćemo učiniti kada budemo smatrali da je napravljena stabilnost i konsolidacija sportskog sektora. Statut kluba je vrlo jasan kada je procedura oko sazivanja Skupštine u pitanju. Profesor Vuletić je ekspert u toj materiji, član grupe, a i predsednik nadzornog odbora kluba i tu neće biti ni dileme ni zabune.

 Ne bih želeo govoriti u ovom trenutku o mojoj definitivnoj viziji funkcionisanja kluba. Generalno o tome razmišljam i imam ideju. Ali ono što su prioriteti u ovom trenutku su konsolidovanje i stabilnost stručno – tehničkog sektora kluba, igračkog kadra, jer ovo je od vitalnog značaja za rezultate i sve što se podrazumeva na ovom planu. Njihova efikasnost i atmosfera u ekipi, zavisi od našeg jedinstva i iskrene saradnje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je u takozvani ‘sportski sektor’ doveo dva bivša igrača kluba, Ivicu Ilieva i Ivana Tomića.

 Veoma sam zadovoljan, što su na tako važna mesta u stučnom štabu došli naši bivši fudbaleri, ponikli u Partizanu i koji su se ovog posla, ni malo lakog, prihvatili sa mnogo entuzijazma, vere u klub i u sebe naravno. Tačno je, da me to podseća na neka uspešna prošla vremena, a moja je uloga da ih podržim, kao što sam to činio u prošlosti sa njihovim kolegama, koji su dolazili na tako važne funkcije, nisu imali veliko iskustvo, a stasali su u velike stručnjake.

– Posle dužeg vremena, klub ima sportskog direktora. To je Ivica Iliev, koji je najveći deo svoje karijere proveo u Partizanu. On i Ivan Tomić, naš trener, imaju apsolutno poverenje svih nas, kada je u pitanju igrački kadar, koncepcija igre, odnos i atmosfera u igračkom i stručnom sastavu. Ali imaju i veliku odgovornost za rezultate i mesto Patizana u svim takmičenjima koje igramo.

Na kraju je poslao i poruku navijačima:

 Partizan ima navijače koje vole, prate i veoma su važan deo kluba. Ako je to već tako i to kažem sa uverenjem, voleo bih da zbog njihovih emocionalnih preterivanja ponekada, naše novčane kazne koje plaćamo UEFA i FSS, više ne ponavljaju. To je velika stavka, koja opterećuje budžet kluba, otežava poslovanje, posebno u situaciji kada imamo značajne finansijske obaveze, a do prihoda se teško dolazi – istakao je Ćurković.

Evo šta je o navijačima rekao i trener Tomić, a ovo bi mogla da bude nova ‘bomba’ Partizana.

0
0

4 Komentara

  1. Ovaj ciganski idiot sto pominje djenerala jovu popovica covek preminuo ceo zivot je dao partizanu ali ciganska niza rasa ne postuje nikig i nista zato ih i zovu cigani. A ovi portali dosadise vise sa ivanicem te ovo te ono neproverene infornacije rekla kazala kao culi smo iz pouzdanog izvora ma u ovoj zemlji virtuelni zivot je jedini zivot.

    0
    0
    Odgovori
  2. Curkovicu dovedi miska popovica fratela proverenog grobara on je taj kiji mize za kratko vreme da digne klub upravu si da teba sportski sektor da se stabilizuje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter