0
Fudbal

FOTO: FIFA

KLUPKO SE ODMOTALO: Bivši potpredsednik FIFA priznao primanje mita!

Objavljeno: 27.12.15 u 10:18

Bivši potpresednik Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) i prvi čovek Fudbalske konfederacije Južne Amerike (CONMEBOL) Euhenio Figeredo priznao je primanje mita.

Figeredo je uzeo mito u zamenu za zadržavanje prava prenosa utakmica, potvrdio je advokat nadležan za slučaj u Urugvaju.

Vladajući organ južnoameričkog fudbala je u centru korupcijske afere koja je izbila nakon istrage Federalnog tužilaštva Sjedinjenih Država.

Figeredo je stigao u Urugvaj u sredu pošto je izručen svojoj rodnoj zemlji iz Švajcarske, gde je uhapšen u maju zbog optužbi za korupciju.

Samo dan nakon što je deportovan u Urugvaj, ovaj 83-godišnji bivši potpredsednik FIFA je prebačen iz zatvora u bolnicu zbog bolova u grudima.

Figeredo je prema navodima Pabla Bareiroa, advokata koji predstavlja Uniju fudbalera Urugvaja, priznao da su brojni zvaničnici južnoameričkih federacija uzimali mito poslednjih godina.

– To je protok novca za koji tužilac smatra da su u pitanju pranje novca i prevara -istakao je Bareiro.

Figeredov advokat nije bio dostupan za komentar ovih navoda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter