0
Evropske lige

SUDBINA U RUKAMA AUGZBURGA: Đurđić se vraća u Nemačku

Objavljeno: 25.12.15 u 16:20

Fudbaler nemačkog Augzburga koji je do sada igrao na pozajmici u švedskom Malmeu, od 4. januara ponovo će biti na treninzima Bundesligaša.

Nikola Đurđić bio je otkrovenje u Bundesligi kada se prvi put pojavio u dresu Augzburga i tada pokazao sjajan osećaj za gol. Međutim, tokom leta se saznalo da nije više u prvom planu kod Bavaraca, već je otišao na pozajmicu u švedski Malme, gde je još jednom potvrdio svoj kvalitet.

Sa šampionom Švedske se plasirao u Ligu šampiona i bio jedan od najzaslužnijih za taj veliki uspeh. Došlo je i vreme za rastanak, pa će se Nikola Đurđić vratiti u Augzburg.

– Trenutna situacija je takva da ću četvrtog januara da se pojavim na pripremama u Augzburgu. Postoji dobra šansa da ću tamo da ostanem do leta. Moja dalja sudbina zavisi od dosta faktora, ali ukoliko Augzburg ne želi da me proda, onda se ja ništa ne pitam. Svakako ću pokušati da se izborim za svoje mesto – rekao je Đurđić.

O Malmeu, naravno, ima samo reči hvale. Ostaje i žal za nedostatkm sreće i lakšom grupom u najelitnijem evropskom takmičenju.

– Malme je bio pun pogodak. Šteta je samo što nismo izvukli malo lakšu grupu u Ligi šampiona, gde bismo mogli da dođemo do više od tri boda. Ali sve u svemu, to je bilo jedno izuzetno lepo iskustvo. Tih šest meseci ću svakako pamtiti po pobedi nad Seltikom kod kuće, slavlju i plasmanu u Ligu šampiona – istakao je Đurđić.

– Mislim da sam u svojim najboljim fudbalskim godinama i jedva čekam sledeće izazove. Samo da budem zdrav, golovi će doći – gde god budem igrao – zaključio je Đurđić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter