1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZORAN POPOVIĆ: Kao predsednik nisam dovodio trenere i igrače!

Objavljeno: 24.12.15 u 22:50

Prvi čovek FK Partizan Zoran Popović danas je zvanično podneo ostavku i tim povodom se obratio medijima.

On je istakao da je klub preuzeo u teškom trenutku, da se borio za crno-bele i da nije odgovoran za dovođenje fudbalera i trenera, pošto se nije pitao.

– U mom mandatu je urađen teren na popularnoj ’blatuši’ i obezbedio sam finansiranje izgradnje internata, za koji svaki dan očekujemo dozvolu. Ponosan sam zato što je dok sam vodio klub vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji. Kao predsednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i zato ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje – rekao je Popović u svom saopštenju.

Sada već bivši prvi čovek kluba je istakao da je svestan situacije i da je pod moralnog odgovornošću napustio Humsku.

– Ipak, svestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspeh uprave u sportskom klubu meri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koje nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga.

Potom se osvrnuo na finansije kluba i istakao da odlazi uzdignuta čela, jer je u kasi ostavio dva miliona evra.

– Kao predsednik Partizana zatekao sam blokiran račun od 800.000 evra, obezbedio neophodna finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, zaostala primanja trenerima omladinske škole od koje naš klub živi, obezbedio pomoć za Košarkaški klub Partizan u iznosu od 200.000 evra, redovno izmirivao tekuće obaveze prema svim zaposlenima u klubu i igračima, isplatio oko milion evra nasleđenih dugovanja za poreze i ostavio sa današnjim danom na žiro računu kluba preko 2.000.000 evra, kao i potraživanja prema UEFA u iznosu od 2.500.000 evra, koja će biti naplaćena u narednih mesec dana – zaključio je Zoran Popović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter