0
Evropske lige

FOTO: FIFA

DOVIĐENJA, GOSPODO: FIFA suspendovala Blatera i Platinija na 8 godina!

Objavljeno: 21.12.15 u 10:22

Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) suspendovala je dugogodišnjeg predsednika Sepa Blatera i prvog čoveka UEFA, Mišela Platinija na čak 8 godina.

Ovu odluku donela je Etička komisija FIFA sa Hans-Joakimom Ekertom na čelu. Kazne će stupiti na snagu odmah, a Blater i Platini neće više biti u prilici da rade ništa vezano sa fudbalom – ni sportskim ni administrativnim delom ovog posla.

Blater i Platini suspendovani su zbog „nelojalne isplate“ od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Blater još 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine i to, kako je objašnjeno, na osvnou „usmenog dogovora“.

– Ni u svojoj pisanoj izjavi, niti u ličnom saslušanju, gospodin Blater nije uspeo da pokaže pravni osnov za isplatu tog novca, a njegov argument o usmenom dogovoru nije dovoljno ubedljiv i odbijen je –  navodi se između ostalog u saopštenju Etičke komisije.

Dvojica funkcionera imaju pravo na žalbu, verovatno će se i žaliti Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, ali su izgledi takvi da će Platini ipak ostati bez kandidature za novog predsednika FIFA, kao i da će se Blaterova 40-godišnji rad u FIFA završiti na sraman i skandalozan način.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter