3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ISPOVEST LJUBINKA DRULOVIĆA: U Srbiji se previše drami, sve se vrti oko skandala…

Objavljeno: 17.12.15 u 14:15

Još uvek aktuelni trener Partizana, Ljubinko Drulović, govorio je o situaciji u Partizanu i srpskom fudbalu, porazima…

Krah koji je Partizan doživeo protiv Augzburga u Ligi Evrope prošlog četvrtka još dugo će boleti navijače ‘parnog valjka’. Ljubinko Drulović označen je kao jedan od glavnih krivaca za taj neuspeh i to će najverovatnije platiti smenom već posle nepunih dva meseca provedenih na klupi crno-belih.

– Ja sam imao ugovor sa Makedonskim fudbalskim savezom još dve godine, ali sam se toga odrekao samo da bih došao u Partizan i potpisao ugovor do kraja sezone. To dovoljno govori. Mnogi prijatelji su mi govorili da sam ludi i previše hrabar…“, rekao je Drulović i nastavio:

– Sada je lako govoriti i lako je biti general posle bitke. Ja se ne kajem zbog poteza koje sam pravio i pravim. Opet bih prihvatio da budem trener Partizana, to se možda jednom u životu dešava. Nikad mi neće biti žao, ovo je veliko iskustvo. Imam ugovor do kraja sezone, sešćemo i razgovarati. Partizanu su potrebna pojačanja, ako želi da bude evropska ekipa… mora da se napravi ozbiljna selekcija, koji će kvalitetom doprineti poboljšanju igre i ostvarivanju rezultata – rekao je Drulović u intervjuu za ‘TV Partizan’.

Ono što je jedan od problema u srpskom fudbalu jeste to što, kako kaže, ‘novinari prave preveliku dramu’, poput ove nastale posle gubitka već viđenog evropskog proleća.

– U Srbiji se previše dramatizuju neke stvari, novinari preteruju u nekim stvarima. Fudbal treba shvatiti kao sport, porazi se dešavaju i mnogo većim i skupljim ekipama od Partizana. Evo, recimo, Monako, ispao je iz Lige Evrope, a koliki budžet ima. Mi ovde pravimo senzacionalizam. Pokušavam da ostanem miran, gubio sam polufinala i četvrtfinala Lige šampiona. Život ide dalje… Ne može uvek da se pobeđuje. To su normalne stvari, ne treba preterivati u stvarima, pogotovo negativnim – kaže trener Partizana.

Još jednom je ponovo da poraz od Augzburga nije debakl, već samo jedan poraz koji čini fudbal.

– To je fudbal, to je sport. Mi nismo iskoristili šanse, a protivnik jeste – poruka je Drulovića.

Mladost je takođe bila jedan od problema ove ekipe Partizana.

– Mnogi igrači nisu ni prošli pripreme, drugi su došli iz manjih klubova, nenaviknuti na ovakav ritam, a odigrali smo zaista mnogo utakmica. Evo, recimo, mali Marko Jevtović je odigrao više utakmica ove sezone, nego u Novom Pazaru ukupno. a on je dete na koje je Partizan morao da se osloni. Partizan je jedna od najmlađih ekipa što se tiče evropskih utakmica i ljudi to treba da shvate, mnogi mladi igrači su morali da iznesu teret ove sezone – istakao je, između ostalog, Ljubinko Drulović.

0
0

3 Komentara

  1. E moj drulovicu isto kao sto drame za piraz tako drame i za pobede poraz kao praz ne boli vec nacin na koji je bio kad si tako hrabar analiziraj igrace koji su igrali tu utakmicu ili iznesi tvoj plan ili taktiku koji su im rekao ored utakmicu zalisno je sto partizan dovodi trenere neafirmisane pa se igraju sa timom sve je to amaterizam hocemo evropu pa ponasajmo se kao evropski timovi uprava je pogresila sa prelaznim rokom da mi ostanemo bez stopera to bre ni seljacke ekipe nebi dozvolili ima tu i pitanje za nasu skolu gde su bre stoperi sto ih ne stvarate nego samo napadace dobro vise oara nose napadaci alu stooere dovedemo strance i tu omasimk da bi par stooera funkcionisao potrdbno im je najmanje 6 meseci da budu zajedno to kazu strucnjaci evrooski za odbranu a sta mi radimo menjamo ih butamo kako ko zeli nema strucnosti prifesionalnisti nego samo ad hok to nije klub vec amaterizam eto samo jedan primer a da ne govirim o babovicu ilicu ninkovicu koji treba da nose igru da orave orevagu gde je dribling gde je duga lopta gde je vic gde je da prodaju foruda eazigraju naoadace pa oisle kukami na naoadace a nemaju upotrebljivu lootu sramota je da nam je ilic najbolji vez.igrac a nebi mogao nigde da igra samo kod nas bio je tu programiran pantic ali mi smoga otpisali pa zivkovica koji sad hteo ne hteo mora da ide pa eto nam igraci koji nam fale tu mora da se promeni sve da se dovedu ako ih nema kod nas mladi momci evo na pr. Likica i saponjica i mihajlovica poskati u holandiju u psv na dodatni rad sa vreme ove pauze pa kad pocnu pripreme ima da kidaju jer su oreskocili dva razreda i nedoreceni su kezman je imao u holandiji posebne treninge jednom nedeljno kao gotov igrac i pokidao je bio je najbolji strelac a mi bi samo dibili deca bi napredovaka cena bi im rasla i milina samo bez kompleksa i sujete .

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne drami se u Srbiji nego drame novinari koji mrze Partizan,a njih je mnogo. Zasto nikad niko ne drami kad zvezda gubi? Pa cak i onda kad su bili najgori u istoriji o njima je pisano u superlativima! Svake godine je pisano e sledeca sezona je nasa! Pa zvali smo ih fk sledeca sezona! Ali novinari i novine nikad nisu nista toliko lose i sa toliko mrzne, kao danas prema Partizanu,pisali o njihovoj ljubimici!!!! Zato opusteno,Partizan se voli,a to mnogi ne mogu da podnesu! ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA!

    0
    0
    Odgovori
  3. Jos jedan partizanovac koji je ispljuvan i izgazen od strane nam uprave,koju ne bi pozeleo ni najljucem rivalu.Sad kod svog sefa koji je nadam se zadovoljan mogu pisati doktorat na temu „kako srozati jedan klub za samo godinu dana.“
    Od izmeta se pita ne pravi,Drulovic je dosao u pogresnom trenutku i obrisali su sa njim pod.Nije u timu imao 2 krstena igraca i zato necu mnogo da mu zameran.
    Uz to za razliku od Kize nije bar bio na probi kod Pantera.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter