0
Domaći fudbal

SLS: Radniku derbi juga, Vojvodini bod u Novom Pazaru

Objavljeno: 16.12.15 u 15:00

Od 13 časova odigrano je četiri utakmice poslednjeg kola u jesenjoj polusezoni Superlige Srbije.

Možda najinteresantniji bio je duel sa juga Srbije, gde su se u svojevrsnom lokalnom derbiju u Surdulici sastali Radnik i Radnički iz Niša. Domaći tim je pravo osveženje Superlige i to je potvrdio u poslednjoj utakmici godine.

Savladali su Nišlije sa 2:1, a u vođstvo su došli već u sedmom minutu golom Filipa Stojanovića. Izjednačenje je došlo u smiraj prvog poluvremena kada je Đuričković postigao gol za Radnički i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je Radnik bio nešto konkretniji, stvarali su više prilika i uputili više šuteva, pa su zasluženo došli do pobede. Gol odluke postigao je ponovo Stojanović, ali ovog puta Slaviša, u 73. minutu za konačnih 2:1.

U Novom Pazaru sastali su se istoimeni domaći tim i Vojvodina. Gosti iz Novog Sada došli su u vođstvo već u 10. minutu, a strelac je bio najbolji igrač ‘lala’ Mirko Ivanić. Međutim, bod Pazaru doneo je Osmanagić u 60. minutu, pa se Vojvodina ponovo iz Pazara vraća bez celog plena.

U Jagodini je gostovao Rad, osokoljen bodom protiv Partizana, ali je golom Savkovića u sedmom minutu Jagodina ostvarila veliku pobedu pred odlazak na pauzu.

Najnezanimljiviji meč igrao se u Lučanima između Mladosti i OFK Beograda, a kako nije bilo golova, jedino vredno pomena jeste crveni karton gostujućeg igrača Savića u nadoknadi vremena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga, 22. kolo:

Jagodina – Rad 1:0 (1:0)
(Savković 7)

Mladost – OFK Beograd 0:0

Novi Pazar – Vojvodina  1:1 (0:1)
(Osmanagić 60 – Ivanić 10)

Radnik – Radnički Niš 2:1 (1:1)
(F. Stojanović 5, S. Stojanović 73 – Đuričković 42)

15.00 Javor – Crvena zvezda
17.00 Čukarički – Voždovac
17.00 Metalac – Spartak
17.00 Partizan – Borac

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter