0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Voša gazi, pala i Jagodina!

Objavljeno: 12.12.15 u 17:07

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Jagodine rezultatom 3:1 (2:1), u 21. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, strelci za crveno-bele bili su Rosić u 10. i Ožegović u 16. i 81, dok je jedini gol za Jagodinu postigao Popović u 45. minutu. 

Prva dobra prilika za Vojvodinu viđena je u osmom minutu. Babić je dobro prošao po levoj strani i uputio centaršut u šesnaesterac, Vukčević je došao do lopte i šutirao sa oko 11 metara, ali lopta je išla pravo u golmana Nikolića. Ipak, svega dva minuta kasnije, crveno-beli su uspeli da dođu do prednosti.

Posle centaršuta Babića iz slobodnog udarca, Rosić je glavom samo prosledio loptu u mrežu gostiju. Fudbaleri Vojvodine proslavili su ovaj pogodak sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji zbog suspenzije nije imao pravo da bude na klupi, pa je savete svojim izabranicima davao sa zapadne tribine “Karađorđa”.

Već u 16. minutu, bilo je 2:0 za Vojvodinu. Svoj put potencijal pokazao je kreator Vošine igre Mirko Ivanić, koji je poslao idealan pas za Ožegovića, a napadač Vojvodine istrčao sam ispred golmana Nikolića i rutinski ga savladao.

Jagodinci su mogli da smanje rezultat u 22. minutu. Uroš Nikolić je sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, golman Perić je već bio savladan, ali je lopta umesto u mreži završila na stativi.

Gosti su polako preuzimali inicijativu, dok je Vojvodina čekala svoju priliku iz kontranapada. U poslednjem minutu prvog poluvremena, posle udarca iz daljine, Nikola Perić je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Popović i sa dva metra je prosledio u mrežu. 

U 81. minutu, pitanje pobednika bilo je rešeno. Bolja igra Vojvodine u prethodnih petnaestak minuta nagrađena je novim golom u mreži Jagodine tako što je Babić uputio dobar centaršut sa leve strane, a Ožegović natrčao na loptu i još jednom se upisao u strelce, za novu radost promrzlih gledalaca na “Karađorđu”. 

Poslednji meč u ovoj godini, Vojvodina će odigrati u sredu u Novom Pazaru u okviru 23. kola Super lige. Taj meč počeće u 13 časova.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 21. kolo: 

Subota: 

Borac Čačak – Mladost 1:2 (0:2)
(Micić 83 – Milosavljević 16, Golemić 23 penal)

OFK Beograd – Javor 0:1 (0:0)
(Gafurov 72)

Spartak – Novi Pazar 2:0 (1:0)
(Ilić 23, Ivanović 88)

Voždovac – Metalac 1:0 (1:0)
(Odita 40)

Vojvodina – Jagodina 3:1 (2:1)
(Rosić 10, Ožegović 16, 81 – Popović 45)

18.00 Crvena zvezda – Radnik 

Petak: 

Radnički Niš – Čukarički (0:0)

[/stextbox]

 

Nedelja:

13.00 Rad – Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter