14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRULOVIĆ MISLI DRUGAČIJE: Poraz od Augzburga nije debakl, sada da igramo opet ne bih menjao taktiku!

Objavljeno: 12.12.15 u 12:51

Šef stručnog štaba Partizana, Ljubinko Drulović, izjavio je da „poraz od Augzburga ne smatra debaklom“.

Fudbaleri crno-belih eliminisani su iz Lige Evrope iako su se nalazili na pragu prolaska u narednu fazu. Međutim, to nije mnogo potreslo Ljubinka Drulovića. Ili barem želi da ostavi takav utisak u javnosti.

Naime, on je na konferenciji za medije pred prvenstvenu utakmicu sa Radom koja će biti odigrana u nedelju, izjavio da poraz od Nemaca za njega nije debakl.

– Značajna utakmica za nas, protivnik nam je ekipa Rada u kojoj sam proveo dve i po godine kao igrač. Situacija na tabeli ne odražava njihov realni kvalitet. Očekuje nas veoma teska utakmica kojoj moramo da odgovorimo na najbolji mogući nacin i nadam se da ćemo u tome uspeti – rekao je Drulović.

On se osvrnuo i na kadrovske probleme.

– Ima nekoliko igraca koji su povredjeni. Imamo problema sa Abubakarom koji ima problema sa kolenom, Babović se takođe požalio na povredu, a za Jevtovića ćemo još videti posle današnjeg treninga.

Neizostavna tema je bila debakl koji je Partizan doživeo u četvrtak protiv Augzburga.

– Iskreno, poraz ne smatram debaklom. Partizan treba da bude ponosan na urađeno u Evropi. Nije lako boriti se sa tako kvalitetnim protivnicma. Imali smo tri pobede i uradili smo sve da bismo ostvarili dobar rezultat. Imali smo sve, ali splet nesrećnih okolnosti je uticao da sve izgubimo. Imali smo četiri ili pet dobrih šansi i da smo dali jedan ili dva gola sada bismo pričali drugačije – rekao je Drulović i dodao:

– To su kvalitetni protivnici, koji mogu da dovedu i plate mnogo dobrih igrača i za mene to nije debakl, već samo poraz – smatra šef struke crno-belih.

Na pitanje da li bi nešto promenio u taktici za utakmicu, Drulović odgovara:

– Ne bih ništa menjao u taktici. Mislim da smo na najbolji mogući način pripremili utakmicu. Vidim svašta se piše, ali ko se razume u fudbal zna da je to bila dobra taktika. Tako smo igrali u Holandiji i tada smo bili najbolji, a sada smo najgori. Znali smo da će Augzburg rizikovati, imali smo fenomenalne sanse, išli smo i sami na golmana, ali kada promašite takve šanse ne možete pobediti – poručio je Drulović.

Novinare je zanimalo zbog čega Drulović nije iskoristio pravo na treću izmenu i na teren nije poslao kapitena, Sašu Ilića.

– Imao sam ideju da uvedem Saleta, ali kada smo dobili crveni karton mislio sam da je bolje rešenje da Babović ostane na tom mestu. Planirao sam i malo pre trećeg primljenog gola da ga ubacim, ali nakon toga to više nije bila opcija – poručio je Drulović.

Drulović smatra da crno-beli nisu bili nervozni u igri, kao i da je Ninković “normalno“ startovao na protivničkog igrača.

– Nisam primetio da je ekipa bila nervozna. Po meni normalan start, pokušao je da izbije loptu, sve je to normalno i dobio je žuti karton. Imao je nepažnju kod drugog gola na šta je bio upozoren, ali to su te taktičke greške koje nisu smele da se dogode – poručio je trener Parizana.

Jedno od pitanja novinara bilo je da li je neko Ljubinka Drulovića pre utakmice sa Augzburgom uslovio da će dobiti otkaz u slučaju neuspeha.

– Nije niko. Imali smo ambicije da prođemo, i bio bi to veliki uspeh za nas i srpski fudbal. U fudbalu možete za dobijete ili izgubite i da smo realizovali jednu ili dve šanse uspeli bismo. Uvek morate da imate ambicije, naše su bile realne, ali smo imali za protivnika Bundesligasa koji ima deset puta veći budžet i nije lako igrati protiv takvih ekipa – jasan je Drulović.

Vazura je poručio da je Drulović na klupi siguran do Nove godine. Ipak, stratega „parnog valjka“ to ne opterećuje.

– Fokusiran sam na svoj deo posla i sebe smatram vrhunskim profesionalcem. Takav sam bio kao igrač i sada kao trener. Hoćemo da izvučemo maksimum iz naših igrača i da na najbolji mogući nacin završimo polusezonu. Partizan je mnogo bolji nego što je bio kada sam došao. Maksimum sebe dajem za Partizan i idemo da pobedimo ove dve utakmice – kazao je Drulović.

On se potom osvrnuo i na moral u ekipi.

– Već smo razgovarali posle utakmice, nije lako kada primite gol u poslednjem minutu. Moramo da se izdignemo na mentalnom planu. Partizan u ekipi ima vrhunske profesionalce i oni moraju da pokazu da su kvalitetni – podvukao je Ljubnko Drulović.

Autor: Stefan Smuđa

0
0

14 Komentara

  1. Pa taktika je bila vrhunska, oprezno, sa kontranapadima.
    Imali su bar 5-6 prilika za gol ( Ninkovic, Brasanac, Zivkovic … ), pa ne moze on da postigne go umesto njih …

    Bitno je da onaj Vazura ostaje u klubu, a po kojim kriterijumima je tu, to ne zna niko …..

    SRAMOTA BRE ! ! ! QQQQQ

    0
    0
    Odgovori
  2. Najgori su oni koji nikad ne priznaju da su pogrešili. Sramota je da Augzburg dođe u Beograd u formaciji 442 a tamo ih dočeka nekakav kokošji stil 42121 bez špic igrača ! Njemci su prvaci svijera jer igraju stalno 442 i neprilagođavaju se drugom a mi smo tamo gdje jesmo jer ne znamo što igramo osim Užičko kolo.

    0
    0
    Odgovori
  3. Drulovic nije bitan, BITNO JE DA VAZURA NEMA VISE PRAVO GLASA I DA ODLUCUJE-OSTAVKA PO HITNOM POSTUPKU CELE UPRAVE SE NE DOVODI U PITANJE-KRAJ NAZADNE UPRAVE PO ZADATKU!!! DOVESTI COVEKA VIZIONARA SA JASNOM SLIKOM I PROJEKCIJOM BUDUCEG NOVOG PARTIZANA,- FRATELO-…SVOJI NA SVOME, NEZAVISAN I JAK, PONOSAN I NA CELU SA SVOJOM CRNO-BELOM BRACOM I LEGENDAMA SVETINJE !!! GENETSKI KOD POBEDNIKA SVETINJE-BORBA DO KRAJA, POCINJEEEEE…!!!! MISKO POPOVIC-FRATELO !!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Drulovic nije bitan, BITNO JE DA VAZURA NEMA VISE PRAVO GLASA I DA ODLUCUJE-OSTAVKA PO HITNOM POSTUPKU CELE UPRAVE SE NE DOVODI U PITANJE-KRAJ NAZADNE UPRAVE PO ZADATKU!!! DOVESTI COVEKA VIZIONARA SA JASNOM SLIKOM I PROJEKCIJOM BUDUCEG NOVOG PARTIZANA, SVOJI NA SVOME, NEZAVISAN I JAK, PONOSAN I NA CELU SA SVOJOM CRNO-BELOM BRACOM I LEGENDAMA SVETINJE !!! GENETSKI KOD POBEDNIKA SVETINJE-BORBA DO KRAJA, POCINJEEEEE…!!!!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ljubinko tvoja taktika da se branis sa 10 igraca je smesna pogotovo protiv neke nemacke ekipe. Zna se da nemci uvek igraju isto i do zadnjeg zvizduka sudije,zato nije ni cudo sto su nam dali 2 gola u zadnjim minutima prvog i drugog poluvremena. Njihovi stoperi stoje bukvalno na centru celo drugo poluvreme i umesto da ubacis Ilica da posalje neku upotrebljivu loptu u prazan prostor da damo drugi gol ti drzis Babovica koji nista nije pokazao celu utakmicu

    0
    0
    Odgovori
  6. Auuu,grobosi,pa ovaj se još sprda sa vama.Imao je Evropu na dlanu,nije morao ni da pobedi,ni nerešeno da odigra,čak je mogao i da izgubi sa dva gola razlike,jedino da ne primi 3 komada a on je baš to učinio i sad vam još i filozofira kao da ste od Bajerna izgubili a ne od nekog anonimusa,koji je u zoni ispadanja Bundeslige i koji je realno nikakva ekipa.Igraju šablonski,nemaju ni jednog kreativnog igrača a vi se čitavo poluvreme branili na 30 metara od gola.

    0
    0
    Odgovori
  7. E moj Drulovicu,procitaj ovu izjavu vise puta na dan ako mozes da shvatis sta si rekao…Nije debakl kad ni poraz koji te vodi u drugu fazu ne mozes da odbranis…pa sta je onda debakl…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter