Trener Jagodine Miljojko Gošić izjavio je da igrači njegovog tima u utakmicu 1/8 finala Kupa Srbije protiv BSK Borče ulaze maksimalno motivisani, sa svim raspoloživim oružjem.

– Za utakmicu sa Borčom nam treba potpuna koncentracija i mobilizacija. Moramo ozbiljno ući u meč i pokušati da pobedimo i plasiramo se među osam najboljih timova u zemlji – rekao je Gošić na konferenciji za medije.


Gošić je dodao da je jedini problem, uslovno rečeno, to što je Jagodina imala posle Partizana reprezentativnu pauzu, pa odloženu utakmicu sa Novim Pazarom.

On je istakao i da Borča ima u svojim redovima kvalitetne fudbalere, kao i da sigurno u Jagodinu dolaze s mnogo motiva.

– Ova utakmica je za nas značajna iz više razloga. Prvo što je to takmičenje u kome Jagodina ima velikih uspeha. Posredstvom tog takmičenja Jagodina je uspela da igra kvalifikacije za Ligu Evrope i da se potpuno afirmiše, jer je to respektibilno takmičenje – poručio je Gošić.

– Kup utakmice pružaju šansu, uslovno rečeno, manjim klubovima i timovima iz nižeg ranga takmičenja. Poznato je da su se tu dešavala velika iznenađenja. U jednoj utakmici, naročito u fudbalu, uvek je moguće da trenutno slabiji po kvalitetu tim pobedi jači – rekao je Gošić.