1
Evrokupovi

DA LI JE OVDE POGREŠIO PROTIV BARSE? Benitez je možda ipak trebalo da posluša sebe! (FOTO)

Objavljeno: 26.11.15 u 16:44

Fudbaleri Real Madrida dobro su reagovali posle poraza od Barselone od 0:4, pošto su u gostima savladali Šahtjor sa 4:1 u Ligi šampiona.  

U centru pažnje na ovoj utakmici bile su prmene trenera Rafaela Beniteza koji je u odnosu na derbi sa Barselonom, u startnu postavu stavio Brazilca Kasemira, kao i Matea Kovačića i Iska, dok su na klupi ostali Kros, Rodrigez i Benzema. 

Madridski mediji danas spekulišu da je Benitez podlegao pritisku javnosti pa je u derbi sa Barselonom ušao sa svim svojim zvezdama u startnih 11 iako je prethodno najavljivano da će upravo Kasemiro i Isko dobiti šansu pre Benzeme i Krosa. 

Statistika Kasemira sa utakmice protiv Šahtjora otvara pitanje da li bi Benitezov Real ubuduće trebalo više da se oslanja na pouzdanog defanzivnog veznog igrača. 


Kasemiro dodavanja

Naime, Kasemiro je uz Matea Kovačića pretrčao najviše u svojoj ekipi – 10.995 metara, dok je Hrvat imao 120 metara više. 

Pored toga, Kasemiro je imao čak 92% uspešnih dodavanja, tačnije od 93 pokušaja, 86 puta je precizno pronašao svoje igrače. U ovom segmentu ispred njega bili su samo Varan koji je igrao svega pola sata pre nego što je izašao zbog povrede, i Luka Modrić i Kristijano Ronaldo koji su imali 96%.

Ikoliko bi Benitez počeo više da se oslanja na usluge Brazilca, to znači da bi na klupi češće mogao da se nađe Toni Kros. 

U narednim nedeljama, videćemo kako će izgledati Real Madrid…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter