0
Evropske lige

FOTO: Twitter, footballitalia

LIGA ŠAMPIONA: Derbi pripao Juventusu, favoriti sigurni, osim ‘đavola’ koji pucaju praznim puškama (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.15 u 22:42

Kompletirano je peta runda najjačeg evropskog klupskog takmičenja, a u derbiju kola Juventus je u Torinu savladao Mančester siti sa 1:0 (1:0).

Utakmica na Juventus areni u Torinu okupirala je pažnju evropske javnosti, zbog imena i veličine dva kluba koja su se borila za prvo mesto u grupi D Lige šampiona. I borba je pripala domačim igračima, koji su u večem delu meča kontrolisali igru.

To se videlo od samog početka meča, a iako je prvu priliku propustio Mančester siti tačnije Fernandinjo sa samo pet metara od gola Bufona, Juve je to kaznio već posle nekoliko sekundi. Mario Mandžukić je bio jači od Otamendija u duelu, iskoristio je centaršut Aleks Sandra koji je pogodio hrvatskog reprezentativca u nogu i gol je bio neminovan.

Ispostavilo se da je već tada meč bio rešen, iako je do kraja bilo dosta prilika. Najbolje su propustili Mandžukić i Morata koji ga je zamenio, dok je na drugoj strani prosto neverovatno šta nije iskoristio Rahim Sterling, ali i glavom Jaja Ture, koji danas nije bio na svom nivou, treba i to reći. Juve je tako sa 11 bodova preuzeo prvo mesto na tabeli i osugirao prolaz u nokaut fazu.

Kao i uvek, mnogo pažnje privlači ‘kraljevski klub’, a ponovo je u centru pažnje bio Kristijano Ronaldo, sa novim rekordom. Međutim, meč između Šahtjora i Reala ostaće upamćen i po goleadi koja je priređena u drugom poluvremenu.

Real je vodio čak sa 4:0 u 80. minutu golovima Ronalda dva puta, Modrića i Karvahala, ali je potpunu neizvesnost u meč uneo Šahtjor u poslednjim minutima kada je došao do tri gola, ali više od toga ukrajinski tim nije mogao.

Osim pobeda favorita, poput PSŽ-a protiv Malmea od čak 5:0, Atletiko Madrida nad Galatasarajem 2:0, kao i Menhengladbaha nad Seviljom rezultatom 4:2, čime je napravio iskorak ka Ligi Evrope u direktnom okršaju, jedini meč gde je rezultat bio neočekivan bio je na Old trafordu gde je Mančester junajted remizirao sa PSV-om bez golova.

To je rezultat koji ostavlja potpuno otvorenu situaciju pred poslednje kolo, mada bi brojne propuštene šanse ‘đavola’ mogle skupo da ih koštaju, s obzirom da za dve nedelje gostuju prvoplasiranom Volfsburgu.

Bio je ovo meč na kom su navijači Mančestera odali počast Džordžu Bestu, evo i kako:

Evo i svih rezultata:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa B
CSKA- Volfzburg 0:2 (0:0)
(Širle 67, 88)

Mančester junajted – PSV 0:0

Grupa C
Astana – Benfika 2:2 (2:1)
(Tvumaši 19, Andričić 31-Himenez 40, 71)

Atletiko Madrid – Galatasaraj 2:0 (1:0)
(Grizman 13, 65)

Grupa A
Malme – PSŽ 0:5 (0:2)
(Rabio 3, Di Maria 14, 68, Ibrahimović 50, Lukas 82)

Šahtjor-Real Madrid 3:4 (0:1)
(Tešeira 77, 88, Dentinjo 83 – K. Ronaldo 18, 80, Modrić 50, Karvahal 52)

Grupa D
Juventus – Mančester Siti 1:0 (1:0)
(Mandžukić 18)

Borusija Menhengladbah – Sevilja 4:1 (1:0)
(Stindl 29, 83, Džonson 69, Rafael 78 – Vitolo 82)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter