0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ZAVRŠENA ISTRAGA: Traže se sankcije za Blatera i Platinija

Objavljeno: 21.11.15 u 16:18

Etička komisija Međunarodnog fudbalskog saveza (FIFA) saopštila je danas da je završena istraga protiv predsednika Sepa Blatera i prvog čoveka UEFA Mišela Platinija i predložila sankcije za njih dvojicu, prenosi Rojters.

FIFA je pre dve nedelje suspendovala Blatera i Platinija na 90 dana zbog toga što je ta organizacija 2011. godine uplatila Platiniju dva miliona švajcarskih franaka, za savetodavnu ulogu, u periodu od 1999. do 2002. godine.

I Blater i Platini, koji želi da nasledi prvog čoveka FIFA na predstojećim izborima,. tokom istrage izjasnili su se da nisu krivi.

– Istražno telo nezavisne Etičke komisije podnelo je konačan izveštaj u kojem traži kazne za Blatera i Platinija. Iz razloga vezanih za prava privatnosti i presumpciju nevinosti, nećemo objavljivati detalje izveštaja – navodi FIFA.

Platini se na suspenziju žalio, ali je njegov zahtev odbijen, pa je Francuz podneo žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lozani.

Blater se na čelu FIFA nalazi od 1998. godine, dok je Platini prvi čovek UEFA od 2007. godine.

Izbori za novog predsednika FIFA zakazani su za 26. februar 2016. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter