0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Screenshot

PREMIJER LIGA: Everton demolirao Aston Vilu, Čelsi konačno slavio, VBA šokirao ‘Tobdžije’

Objavljeno: 21.11.15 u 18:07

U 13. kolu Premijer lige u popodnevnom terminu od 16.00 sati na repertoaru je bilo šest utakmica.

Fudbaleri Aston Vile doživeli su pravu blamažu na Gudison Parku na kojem su pretrpeli ubedljiv poraz od Everton sa 4:0. Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je, praktično, već posle prvih 45 minuta pošto su „Karamele“ već tada imali ubedljivih 3:0.

Domaći su do vođstva stigli već u 17. minutu kada je mrežu tima iz Birmingema načeo Barkli.  Svega 11 minuta kasnije reprezentativac Belgije, Romelu Lukaku je duplirao prednost posle asistencije Kolmana. Na 3:0 povisio je Barkli svojim drugom pogotkom na susretu u 42. minutu.

Konačan rezultat postavio je snažni Belgijanac Lukaku u 59. minutu nakon sjajne kontre domaćih i pravovremene reakcije na asistenciju Barklija

Ove sezone očajni Čelsi konačno je slavio. „Plavci“ su na Stamford Bridžu skinuli skalp Noriču sa 1:0, a jedini pogodak na meču stigao je u 64. minutu. Cesk Fabregas je uposlio naturalizovanog Španca koji je uspeo da „polomi“ jednog defanzivca gostiju i da pogodi donji desni ugao gola Noriča.

Fudbaleri Njukasl junajteda potvrdili su očajnu formu porazom na Sent Džejms Parku od ekipe Lester stija sa 3:0. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović našao se u startnih 11 „Svraka„, ali se utopio u sivilo ekipe i sve što je uspeo jeste da zaradi žuti karton.

Gosti su do prednosti stigli u najnezgodnijem trenutku, u zaustavnom vremenu prvog poluvremena golom 28-godišnjeg napadača, Džemija Vardija. U 62. minutu Uloa je, koji je inače i asistirao kod prvog gola, duplirao prednost svog tima. 

On je sjajno reagovao na centaršut Mareza, poklonio se ostavši neometan na rubu peterca Njukasla i nemetan je lako matirao Eliota. U samom finišu meča, tačnije u 83. minutu, Šinji Okazaki je postigao i treći gol za svoj tim i crno-bele ostavivši na bod više od opasne zone.

Fudbaleri Sautemtpona nisu uspeli da iskoriste činjenicu da su na svom Sent Meri Stadionu ugostili Stouk. Gosti su odneli ceo plen, a meč je rešen već u 10. minutu kada je bivši napadač Barselone, Bojan Krkić, iskoristio centaršut s leve strane, po zemlji i iz neposredne blizne postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Svonsija i Bormuta podelil su plen pošto su odigrali sa 2:2. Gosti su stigli do prednosti već u 10. minutu kada je King pogodio mrežu rivala. Nije dugo prošlo, a igrači Bormuta su šokirali domaću publiku pošto je u 26. minutu Gosling duplirao prednost.

Ipak, nakon toga su se „Labudovi“ trgli i prizvali sebi, a Ajev je samo dva minuta posle šoka smanji prednost na 1:2. Već u 39. minutu Svonsi je stigao do izjednačenja pošto je penal u gol pretvorio Šelvi. Pokušavali su domaći da dođu do podviga i kompletnog preokreta, ali im to nije pošlo za rukom.

Fudbaleri Arsenala doživeli su težak uradarac pošto su sa 2:1 poraženi na gostovanju Vest Bromič Albionu. A kako je meč počeo, sve je mirisalo na sigurne bodove za tim Arsena Vengera. Olivije Žiru je u 28. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru domaćina i posle centaršuta iz prekida sa desne strane gola VBA, doneo je prednost svom timu.

Međutim, u 35. minutu stvari po londonski klub zakompikovao je Morison koji je doneo izjednačenje. Situacija je bila gotovo preslikana kao kod gola „Tobdžija„. Iz prekida sa desne strane gola Petra Čeha ubacio je Brunt, a fudbaler Svonsija je sjajno reagovao i doneo radost domaćoj publici.

Za kompletni krah Arsenala pobrinuli su se upravo njihovi igrači. Naime, u 40. minutu Mikael Arteta je postigao auto-gol i time je presudio svom timu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Čelsi – Norvič 1:0
(Kosta 64)

Everton – Aston Vila 4:0
(Barkli 17, 42, Lukaku 28,59)

Njukasl – Lester siti 0:3
(Vordi 45, Uljoa, Okazaki 83) 

Svonsi – Bormut 2:2
(Ajev 28, Šelvi 39 – King 10, Gosling 26)

VBA – Arsenal 2:1 (2:1)
(Morison 35, Arteta 40 autogol – Žiru 28)

Sautempton – Stouk 0:1 (0:1)
(Krkić 10)

Mančester siti – Liverpul 1:4 (1:3)
(Aguero 44 – Mangala 7 autogol, Kutinjo 23, Firmino 32, Škrtel 81)

Nedelja:
17.00 Totenhem – Vest Hem

Ponedeljak:
21.00 Kristal Palas – Sanderlend

 

[/stextbox]

Ranije: Votford – Mančester junajted 2:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter