10
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Babović evrogolom spasio bod Partizanu, pobedu ispustili i jedni i drugi (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.15 u 18:59

Niz loših rezulta fudbaleri Partizana nastavili su i na gostovanju do ovog kola poslednjeplasiranom timu Superlige Srbije – Jagodini pošto su na jedvite jade uspeli da izvuku remi u poslednjem meču 17. kola – 2:2.

Od samog starta meča bilo je primetno da su crno-beli i u ovaj meč ušli prilično mlako i beskrvno. Iznenađenjnje u postavi je bio Ivan Bandalovski na poziciji levog beka, iako je doveden u redove srpskog šampiona kao desni bek.

Koristili su domaći tu činjenicu i većina njihovih napada išlo je upravo preko desne napadačke strane odakle je i stigao centaršut Frensisa kod prvog pogotka koji je i prilično srećno postignut u 11. minutu.

Naime, Popović je želeo da šutira, ali učinio je to prilično traljavo, a na njegovu sreću lopta je stigla do Uroša Nikolića koji je prosledio u Kljajićev gol.

Očekivalo se tada da gosti preuzmu inicijativu, ali umesto toga ređale su se šanse pred njihovim golom. Najpre je Filipović u 26. minutu šutirao jako, ali tik iznad prečke. Desetak minuta kasnije Gašić je posle kornera mogao da duplira prednost domaćih, a isto je nešto pre toga propustio da uradi Savković.

Možda i ključni detalj odigrao se u 40. minutu kada je Petar Grbić isključen zbog namernog udaranja laktom Kneževića, koji je zbog prethodnog faula zaradio javnu opomenu.


(Izvor: Youtube/Partizan video materijal)

Samo četiri minuta kasnije Mladen Popović je realizovao odličnu akciju koju su odigrali njegovi saigrači, ostao je praktično sam na petercu pa Kljajić nije imao šanse.

Tada je došlo do turbulencija na tribini na kojoj su bili smešteni navijači Partizana koji su počeli da ubacuju baklje u teren, ali i da gađaju žandarmeriju polomljenim stolicama.

Kada su u pitanju prilike gostujućeg tima nismo ih preskočili već ih jednostavno nije bilo odnosno sve što su uspeli da urade je da sporadičnim udarcima sa distance, pre svega Babović i Stevanović ugroze golmana Đorđa Nikolića koji je bio prilično siguran.

Iako sa igračem manje u polju crno-beli su zaigrali nešto bolje u drugom poluvremenu, o čemu svedoče i prilike u kojima su se našli Babović i Božinov, ali nisu uspeli da smanje prednost domaćina.

Ono što im nije uspelo tada jeste u 75. i 85. minutu kada su sa dva gola isti igrači doneli izjednačenje Partizanu. Najpre je precizan bio Božinov koji je u 75. minutu savladao Nikoliža posle loše reakcije odbrane domaćina, a deset minuta kasnije precizan je bio i Babović koji je evrogolom odnosno udarcem sa preko 20 metara pogodio za 2:2.


(Izvor: Youtube/TV Srbija)


(Izvor: Youtube/TV Srbija)

U međuvremenu mogao je Bugarin još u dva navrata da zatrese mrežu, a sreće nije imao ni Ćirković koji je pogodio prečku posle udarca glavom nakon kornera.


(Izvor: Youtube/TV Srbija)

U samoj završnici i jedni i drugi su mogli do pobede, ali nisu uspeli da postignu treći pogodak. Najpre je Jagodina imala odličnu šansu, a onda je u kontranapadu Božinov mogao da se proslavi, ali je lopta posle njegovog udarca prošetala gol linijom i otišla u gol-aut.

U 92. minutu Filip Klajić je sprečio domaće da dođu do prvog trijumfa na svom terenu pošto je zaustavio udarac Mileta Savkovića koji je bio u poziciji jedan na jedan sa golmanom gostiju. Mogao je i Jerković da se proslavi u petom minutu nadoknade, ali je njegov udarac sa svega 5-6 metara završio pored desne stative Kljajićevog gola.


(Izvor: Youtube/TV Srbija)


(Izvor: Youtube/TV Srbija)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Jagodina – Partizan 2:2 (2:0)
(U. Nikolić 11, Popović 44 – Božinov 75, Babović 85)

Stadion: Gradski u Jagodini
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Nenad Đokić
Žuti kartoni: Knežević, Ožegović, U. Nikolić (Jagodina) – S. Ilić(Partizan)
Crveni karton: Grbić (Partizan)

Jagodina (4-3-2-1): Đ. Nikolić, Martinović, Savković, Gašić, Filipović, Miladinović, Marić, Knežević (48 Ožegović), Kjeremeh, Popović, U. Nikolić (79 Deletić)

Partizan (4-3-3): Kljajić – Vulićević, Fabrisio, Ćirković, Bandalovski – Lukić (46 S. Ilić), Jevtović (78 Šaponjić), Babović – Stevanović (66 Ninković), Grbić, Božinov

[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Superliga Srbije, 17. kolo

Rezultati:

Rad – Čukarički 0:1 (0:1)
(Ostojić 45+2)

Jagodina – Partizan 2:2 (2:0)
(U. Nikolić 11, Popović 44 – Božinov 75, Babović 85)

Odigrano ranije:

Crvena zvezda – Metalac 2:0 (1:0)
(Matos 45, Vijeira 77)

Borac Čačak – Voždovac 1:1 (0:0)
(Vujaklija 71 – Odita 74)

OFK Beograd – Radnički Niš 0:2 (0:0)
(Zemljanuhin 46, Ašćerić 76)

Novi Pazar – Mladost 1:3 (1:0)
(Radivojević 27 – Kitanovski 56, 76, Vajan 71)

Spartak – Javor 0:0

Vojvodina – Radnik 2:3 (1:1)
(Zličić 21, Stanisavljević 83pen – Ovusu 23, Stojanović 53pen, Arsić 70)
[/stextbox]

0
0

10 Komentara

  1. ..i njegov „inicijator“ je ISKLJUCIVI KRIVAC ZA TRENUTNO KATASTROFALNU SITUACIJU, STO U SPORTU, STO U SRBIJI UOPSTE…10 IGRACA VAM JE PRAKSA, POSTALA I OSTALA DIREKTIVA, MENJAJU SE PRAVILA, A SVE SA CILJEM DA SE U ISTO BLATO SA LOPOVSKIM I RUINIRANIM KLUBOM OD STRANE SOPSTVENIH LEGENDI, DOVEDE I NAJUSPESNIJI KLUB NEZAVISNE R. SRBIJE-PARTIZAN-MIT ILI CUDO-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE !!! A ORGAN UPORNO PONAVLJA DA NEMA VEZE I DA SE NE MESA U „POSLOVANJE“ KLUBOVA, STO JE APSOLUTNA LAZ, S’OBZIROM NA HITNO SAZIVANJE ABOLIRANOG SASTAVA SA MRAKane U PONOC !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Podeliti otkaze nekima. Stevanovica zadrzati,Abubakara zadrzati i jos poneke,pa razigrati na pripremama. Neznam koliko je i sam Drulovic dobra opcija za dalje. Dovesti Klea,a nebi bilo lose da dovedu igraca Demba Ba, bio bi to pravi potez,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  3. U ovom mecu se samo povecao broj igraca kojima treba dati ispisnice u januaru.Prvo Grbica odstraniti iz tima zbog crvenog kartona,ekipa ti gubi a ti svesno ostavljas istu na cedilu.Fabrisio decko zalutao u fudbal vratiti ga u Brazil prvim avionskim letom.
    Tatinog sina ne vredi vise ni spominjati,moze 100 golova da postigne moje misljenje o njemu ostaje isto,gubi milion lopti posle kojih nas ubijaju kontrama.
    Jevtovic da li je taj covek veceras uopste bio na terenu,ja ga nisam primetio.
    Bandalovski i Stevanovic,blago receno ocaj od igraca.
    Pitam se za Vulicevica,da li je ovo isti onaj igrac koji je prosle godine igrao u Partizanu.
    Zahvaliti se decku i dati mu odresene ruke da trazi novi tim.
    Nama u ovom prelaznom roku treba najmanje 8 igraca,ali pravih igraca ne amatera da bi licili na nesto i ukljucili se u borbu za Evropu i plus trener.
    Da bi sve ovo bilo izvodljivo moramo imati upravu koja radi u interesu Partizana,a ne u interesu Zvezdana Terzica.
    Ako se uprava ne promeni sve ovo sto sam pisao bice u domenu naucne fantastike.
    Umesto igraca imacemo polu-amatere,a u umesto trenera menadzerskog pijuna.

    0
    0
    Odgovori
  4. Borba od 6 do 10 mjesta se zahuktava!! Ko je sada kriv??? Popović?? Drulo? Kizo? Grof? Struja? Banderasi? Sektaši? Kerovi? Levonogi Grbic? Sudija? Veliki vodja? Kokeza? Eeee pa vi ne vidite dalje od Marakane!!! I dje vam 21 bod? Gdk .!. .!. 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter