0
Domaći fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Da li bih ikad seo na klupu Zvezde? Naravno da ne!

Objavljeno: 08.11.15 u 12:06

Legenda Crvene zvezde, bivši igrač i predsednik i „Peta Zvezdina zvezda“, Dragan Stojković Piksi, izjavio je da mu ni nikad ne bi palo na pamet da sedne na klupu slavnog beogradskog kluba.

U opširnom razgovoru za Kurir, Dragan Stojković govorio je o aktuelnim dešavanjima u srpskom fudbalu. On je izrazio uverenje i da će Tomislav Karadžić ubrzo napustiti čelo Fudbalskog saveza Srbije

Ipak, centralna tema ovog razgovora bila su dešavanja u Crvenoj zvezdi. Piksi je na startu uporedio razlike između igračkih i predsedničkih dana u klubu.

– I jedno i drugo mi je bilo zadovoljstvo, ali biti predsednik je mnogo teže i odgovornije. Kad bih mogao da vratim vreme, opet bih bio igrač, a nikad više predsednik.

On je naglasio da nikada nije trpeo nikakav pritisak dok je radio kao predsednik kluba.

– S političarima nikad nisam došao u sukob jer u politici nikad nisam bio, a oni su poznati kao ljudi koji vole sport i uvek su bili dobrodošli gosti na stadionu. Što se podzemlja tiče, tek s njima nisam imao dodirnih tačaka, iako su i oni bili česti gosti na utakmicama, ali ne u mojoj loži. Pritisak, dakle, nisam imao ni od koga, niti bih to dozvolio.

Prema njegovom mišljenju nikada nije bio „miljenik severa“ zbog toga što je imao svoj stav.

– Oni (navijači) očigledno vole poslušne, a ja sam bio neko ko je imao stav. Imali smo korektnu saradnju dok sam bio na funkciji. Problem nastaje po mom odlasku. Počinje da se traži krivac, počinju da se plasiraju dezinformacije, koristi se moje fizičko odsustvo i mnoštvo prljavog veša iz kluba se stavlja meni na leđa. Oni su u većinu toga poverovali, a da nisu razgovarali sa mnom. Njihovo je pravo koga će da vole ili ne vole.

Na pitanje da li bi preuzeo trenersku klupu Crvene zvezde Dragan Stojković bio je kategoričan:

– Ne!

Potom se okrenuo i na sadašnji tim Crvene zvezde.

– Ovaj tim, to su budući šampion. Terzić se bori koliko može ne bi li obezbedio uslove da klub funkcioniše i nije mu lako. Božoviću želim uspeh i da postane šampion – rekao je Dragan Stojković između ostalog.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter