Jedan od najboljih igrača Milana u prethodnih dve decenije, Andrej Ševčenko smatra je da je Siniša Mihajlović trener po meri “Rosonera”.

Siniša Mihajlović je ovog leta zamenio Filipa Inzagija na klupi crveno-crnih. Ipak, promena šefa struke ekipi Milana nije donela mnogo toga za sada, pošto se taj klub trenutno nalazi na 6. mestu Serije A sa 19 bodova iz 11 utakmica. 


Pre samo nekoliko nedelja Milan je bio još nižeplasiran na tabeli zbog čega se bivši selektor Srbije nalazio na meti konstatnih kritika te je u jednom trenutku delovalo da mu je i radno mesto dovedeno u pitanje.

Ipak, u poslednje vreme Milan igra sve bolje, “Rosoneri” su vezali tri trijumfa, pa je priča oko smene Mihajlovića gurnuta u drugi plan.

Legendarni Andrej Ševčenko smatra da je srpski stručnjak pravo rešenje.

– Mihajlović je odličan trener i dobra osoba. On zna šta radi, ima snažan karakter i veliko iskustvo – kazao je Ševčenko.

– Nikada nije igrao za Milan, ali jeste za Inter i zna rivalitet koji vlada između dva kluba. Mislim da poseduje sve kvalitete da bude trener Milana – naglasio je Ševčenko.

Andrej Ševčenko je boje Milana branio u periodu od 1999. do 2006. i u sezoni 2008/2009.