0
Fudbal

FOTO: Crop

KRAJ BLISTAVE KARIJERE: Stiven Džerard odlazi u penziju?

Objavljeno: 03.11.15 u 09:54

Legenda svetskog fudbala, Stiven Džerard, ozbiljno razmišlja o kraju profesionalne karijere na kraju sezone 2016-17.

Ova 35-godišnja legenda Liverupla stigao je u LA Galaksi u julu 2015. godine kada je potpisao ugovor na 18 meseci i na 14 mečeva u MLS ligi je postigao dva gola uz tri asistencije u prvoj sezoni u američkom fudbalu.

LA Galaksi je ispao iz MLS Kupa od Sijetl Saundersa izgubivši sa 3:2 u sredu, a Stiven Džerard najavljuje kraj svoje karijere.

– Ovo bi mogla da bude moja poslednja sezone u fudbalu u svojstvu profesionalnog igrača. Svakako da nemam nameru da se osećam kao što se osećam trenutno – rekao je Džerard za klupski sajt.

– Voleo bih da pucam na visoko. Sezona je duga, a ja sam došao ovde tek pre četiri meseca. Ipak, ali naredne sezone ću imati mnogo više iskustva – istakao je Stivi Dži.

Igrajući prvu sezonu u svetu MLS ligi Stiven Džerard je upoznao i razlike u odnosu na mečeve u Evropi, pre svega u Premijer ligi.

– Ovde je teško ići na gostovanja. Svaki meč je drugačiji, igra se čvrsto, često ima puno vlage, tako da je svaki meč novi izazov. Sve sam to upoznao u poslednjih nekoliko meseci – istakao je Džerard.

– Kada igramo kod kuće nemam tih problema, pošto igramo dobro na domaćem terenu. Uvek dobijamo više nego što gubimo mečeve. Za nas je cilj da naredne sezone završimo na jednom od prva dva mesta kako bismo izbegli duele kao ovaj sa Sijetlom, tako da moramo da budemo bolji. Pre svega u odbrani – podvukao je Džerard.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter