1
Fudbal

JOŠ JEDAN PROPUST FSS: Marko Vejinović debituje za Holandiju, zašto nije za Srbiju!? (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.15 u 16:38

Fudbaler Fejnorda Marko Vejinović, koji je srpskog porekla, uvršten je na spisak reprezentacije Holandije za prijateljske utakmice sa Velsom i Nemačkom.

Iako je tokom prethodnih meseci bilo spekulacija da bi Vejinović mogao da zaigra i u nacionalnom dresu Srbije, on je dobio poziv selektora Holandije Danija Blinda.

Vejinović bi u slučaju da mu Blind ukaže poverenje debitovao 13. novembra u duelu sa Velsom u Kardifu ili četiri dana kasnije u nemačkom Hanoveru.

Inače, Vejinović je rođen 1990. godine u Amsterdamu, prošao je čuvenu Ajaksovu školu, da bi 2007. kao 17-godišnjak završio u AZ Alkmaru kod Luja van Gala sa kojim je osvojio titulu prvaka Holandije.

Ipak, Vejinović nikada nije dobio pravu šansu kod legendardnog stručnjaka, pa je 2009. godine prešao u Herakles. Nakon četiri godine, 2013. je obukao dres Vitesea, a sjajne igre u toj ekipi preporučile su ga Fejnordu za koji je potpisao prošlog leta.

Podsetimo, Vejinović nije krio da bi voleo da igra za Srbiju, čijem je dresu najbliži bio kada je na klupi sedeo Dik Advokat, ali poziv iz FS Srbije nikada nije usledio.

Da li je ovo još jedan veliki propust čelnika FS Srbije? Da li mi u Srbiji znamo nešto što Holanđani ne znaju, iako ga oni prate od sedme godine? 

Procenite sami…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter