4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Crvena zvezda demonstrirala silu i zabeležila 13. vezanu pobedu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.15 u 19:00

Crvena zvezda je u 16. kolu savladala OFK Beograd sa ubedljivih 4:1 (1:0).

Zvezda nastavlja pobedničku seriju. Crveno-beli su zabeležili 13. vezani trijumf u Superligi Srbije. Nemoćna je bila ekipa OFK Beograda, koja je u 30. minutu ostala bez isključenog Kneževića. Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim, koji je preko Srnića, Jovanovića i Vieire „upisao“ nova tri boda i za korak se približio tituli. „Romantičari“ su preko Simića uspeli samo da ubalež težak poraz u 90. minutu.

Četa Miodraga Grofa Božovića je od samog starta krenula ofanzivno na rivala. Već u 6. minutu Ibanjez je pokušao glavom sa 16 metara, ali je to više bilo atraktivno nego opasno. U 9. minutu crveno-beli su prvi put ozbiljno zapretili, šutirao je Vieira, ali je Čupić bio na mestu. Samo minut kasnije Portugalac je izašao jedan na jedan sa golmanom OFK Beograda, ali je sudija zaustavio igru zbog, čini se, nepostojećeg ofsajda. „Romantičari“ su prvi put pokušali u 22. minutu iz slobodnog udarca, ali je Cuckić loptu poslao na diplomatsku pumpu iza stadiona „Rajko Mitić“.

Zvezda je do vođstva mogla u 23. minutu, Vieira je uposlio Ristića, slavljenik (slavi 20. rođendan) je krenuo sam ka golu, dao je jak for i Čupić je prvi stigao do lopte. OFK Beograd je protivniku olakšao posao u 30. minutu kada je Knežević oštro startovao na Grujića, dobio je žuti karton, potom uvredio sudiju i završio na tuširanju. Brojčanu prednost na terenu Crvena zvezda je iskoristila u 45. minutu kada je Matos probio po levom boku, centrirao, a Srnić glavom pogodio za 1:0.

(Izvor: YouTube/Sports Highlights)

Crvena zvezda je ofanzivno krenula i u drugih 45 minuta. Već u 48. minutu Vieira je pokazao sve tehničke sposobnosti, oslobodio se čuvara, ali sa sedam metara šutirao pored gola. OFK Beograd je do izjednačenja mogao u 58. minutu, pogrešio je Kahriman u dodavanju, šutirao je sa distance jedan od fudbalera gostiju, ali golman Zvezde loptu izbacio preko prečke.

Crveno-beli su kaznili promašaj „romantičara“. U 60. minutu Jovanović je presekao dodavanje protivničkih igrača, krenuo je napred, odigrao dupli pas sa Ristićem i rutinski loptu smestio u mrežu. Samo pet minuta kasnije pitanje pobednika je rešeno. Matos je centrirao sa levog boka, a Srnić po drugi put prevario Čupića za 3:0.

(Izvor: YouTube/VisekrunaTV)

 

Usledio je miran period sve do 82. minuta kada je Jović izbio sam na golmana Čupića, nije želeo da šutira već je dodao do Vieire, koji je golgeterski post prekinuo pogotkom na praznu mrežu.

(Izvor: YouTube/Moja SporTV)

OFK Beograd je do kraja utakmice samo ublažio poraz. Simić je u 90. minutu iskoristio grešku odbrane crveno-belih i snanjio na 1:4. Tako je na trenutak oneraspoložio Delije, ali nije zaustavio pobedničku pesmu na „severu“ posle 44. osvojenog boda.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – OFK BEOGRAD 4:1 (1:0)

Strelaci:
Srnić 45,65, Jovanović 60, Vieira 82 – Simić 90

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Dejan Filipović (Beograd)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Donald, Grujić – Matos, Ristić (od 66. Jović), Srnić – Vijeira.
OFK BEOGRAD: Čupić – Radovanović, Savić, Knežević, Ignjatijević – Cuckić, Damjanović – Jovanović, Sjepanović, Simić – Andrić (od 40. Gojkov).

[/stextbox]

Superliga – 16. kolo:

Subota:

Voždovac – Rad 1:0 (1:0)
(Marinković 32)

Javor – Novi Pazar 1:1 (0:0)
(Gafurov 60 – Radivojević 53)

Crvena zvezda – OFK Beograd 4:1 (1:0)
(Srnić 45, 65, Jovanović 60, Vieira 82 – Simić 90)

Nedelja:

14.00 Mladost – Jagodina
14.00 Radnički N – Borac
14.00 Radnik – Spartak
16.00 Metalac – Partizan
17.00 Čukarički – Vojvodina

0
0

4 Komentara

    • Ja znam da u srpskoj ligi ima nameštanja?samo mi reci sta je na ovoj utakmici bilo namešteno,neregularno?ovo je tako čista pobjeda da jedino neko ko je blesav ili ga toliko bole pobjede naše,pa se ne pita sa glavom,može da kaže da je ova utakmica nameštena?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter