0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Kutinjo i Benteke majstorijama spremili otkaz Murinju (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.15 u 15:39

U derbiju 11. kola Premijer lige Liverpul je savladao Čelsi na Stamford bridžu rezultatom 3:1 (1:1).

Dueli Čelsija i Liverpula uvek izazivaju veliku pažnju, a ovog puta to je posebno bio slučaj i zbog okršaja dvojice prekaljenih stratega, Žoze Murinja i Jirgena Klopa. Portugalac je bio pod posebnim pritiskom zbog katastrofalnih partija svog tima u prethodnom periodu.

A počelo je kao iz snova za Čelsi. Sjajno je prošao Aspilikueta po levoj strani, centrirao za Ramiresa, istina Lukas je zakačio loptu i namestio je Brazilcu koji je glavom već u 4. minutu doveo ‘plavce’ u vođstvo.

Međutim, dalji tok meča pokazao je da je Liverpul apsolutno bolji na terenu i iako je nekoliko puta Begović dobro reagovao posle udaraca Lalane i Firminja, u trećem minutu nadoknade vremena nije mogao apsolutno ništa. Filip Kutinjo je maestralno zalomio kompletnu odbranu domaćih i rezantnim udarcem postigao prelep pogodak.

Istina, gol je pao u trećem minutu nadoknade, iako je sudija Mark Klatenburg pokazao samo dva, pa će to sasvim sigurno ući u belešku za kritiku arbitara Žoze Murinja.

Drugo poluvremen proteklo je u znaku ‘crvenih’, uz poneki kontranapad Čelsija. Istina pokušao je Oskar na maestralan način da sa gotovo polovine terena savlada Minjolea, ali se Belgijanac fantastično snašao i sprečio sopstvenu bruku.

U razmaku od 10 minuta propustio je Klatenburg da podeli po isključenje igračima oba tima. Prvo je iz nepoznatih razloga oprostio novi sraman potez Dijega Košte kada je šutnuo Martina Škrtela u grudi, a onda je verovatno zbog svojevrsne kompenzacije oprostio drugi žutir karton Lukasu Leivi usled očiglednog prekršaja za javnu opomenu.

Umesto isključenja, bilo je golova, a Liverpul je bio tim koji je uspeo da realizuje jedan od svojih napada. Ponovo je egzekutor bio Filip Kutinjo, za veliku radost Klopa i navijača Liverpula.

Slomljen je bio Murinjo, slomljeni i navijači na Stamford bridžu, a tačku na ovaj meč stavio je Kristijan Benteke sedam minuta pre kraja za konačnih 3:1.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Premijer liga, 11. kolo

Subota, 31. oktobar:

Čelsi – Liverpul 1:3 (1:1)
(Ramires 4 – Kutinjo 45+3, 74, Benteke 83)

16.00 Svonsi – Arsenal
16.00 VBA – Lester
16.00 Kristal Palas – Mančester junajted
16.00 Mančester Siti – Norič
16.00 Njukasl – Stouk
16.00 Votford – Vest Hem

Nedelja, 1. novembar:

14.30 Everton – Sanderlend
17.00 Sautempton – Bormut

Ponedeljak, 2. novembar:

21.00 Totenhem – Aston Vila

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter