0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Dortmund rutinski u Bremenu, Šalke ponovo razočarao (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.15 u 17:27

U 11. kolu Bundeslige Verder je ostvario sigurnu pobedu nad Verderom u Bremenu rezultatom 3:1, dok je Šalke ‘samo’ remizirao protiv Ingolštata sa 1:1.

Borusija Dortmund je u Bremenu protiv Verdera podsetila na igre od pre nekoliko godina kada je dominirala Bundesligom i osvajala titulu i pored i tada moćnog Bajerna. Danas je iskoristila kiks svog rivala i približila se na tabeli.

Počelo je veoma dobro i od samog starta meča se videlo ko će biti gazda na terenu. Marko Rojs je munjevito doveo Dortmund u vođstvo golom u devetom minutu.

Ipak, domaći su uzvratili u 32. minutu, kada je Antonio Udža iskorstio akciju iz udžebenika svog tima i iz drugog pokušaja zatresao mrežu ‘milionera’.

Ipak, sve je došlo na svoje u završnici prvog poluvremena kada je Mktarijan ponovo doveo goste u vođstvo posle fantastične asistencije Humelsa, da bi Marko Rojs u 72. minutu postavio konačnih 3:1 za Borusiju.

Zanimljivo je i to da je na meču u Bremenu došlo do izmene glavnog sudije, pa je verovatno usled povrede, glavnog sudiju zamenio četvrti arbitar u poslednjih 15 minuta susreta.

Šalke je još jednom razočarao svoje navijače i to na svom stadionu u Gelzenkirhenu. Protivnik danas im je bila ekipa Ingolštata, koja iako debitant u ligi, igra odlično ove sezone u Bundesligi.

Novajliju u ligi je u prednost doveo Levels u 39. minutu za šok za navijače u Gelzenkirhenu, a makar bod iz ovog meča Šalkeu je doneo Sane u 77. minutu.

Partizanov rival u grupi Lige Evrope Augzburg je ispustio pobedu nad Majncom i to u nadoknadi vremena, a strelac sva tri gola za Majnc bio je Muto. Golove za Augzburg postizali su Verhat, Ja-Keol i Bobadilja.

Evo i svih odigranih rezultata 11. kola Bundeslige:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Bundesliga, 11. kolo

Rezultati:

Subota, 31. oktobar:

Šalke – Ingolštat 1:1 (0:1)
(Sane 77 – Levels 39)

Augzburg – Majnc 3:3 (1:2)
(Verheg 42, Ja-Keol 50, Bobadilja 81 – Muto 18, 30, 90+2)

Verder – Borusija Dortmund 1:3 (1:2)
(Užah 32 – Rojs 9, 72, Mktarijan 44)

Keln – Hofenhajm 0:0

Herta – Borusija Menhengladbah 1:4 (0:2)
(Boumdžohan – Vend 29, Rafael 28, Džaka 54, Nortvejt 90+1)

18.30 Volfzburg – Bajer Leverkuzen

Petak, 30. oktobar:

Ajntraht Frankfurt – Bajern Minhen 0:0

Nedelja, 1. novembar:

15.30 Štutgart – Darmštat
17.30 Hamburger – Hanover

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter