1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVČANICE: Božinov dobija 3.6 miliona evra zbog promašenog penala (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.15 u 10:10

Kako stoje stvari, bugarski reprezentativac, Valeri Božinov, pridružiće se uskoro svetskom klubu multimilionera.

Razlog za ovakav scenario nije to što je potpisao kosmički ugovor sa ekipom iz Humske.

Razlog je, zapravo, daleko bizarnije prirode.

Naime, Božinov je 2011. godine stavio paraf na petogodišnju saradnju sa lisabonskim Sportingom. On je tada potpisao petogodišnji ugovor, ali je posle svega nekoliko meseci zaradio otkaz.

Ono što je zanimljivo, Božinov je otkaz dobio nakon što je samoinicijativno odlučio da u 92. minutu meča sa Moreirensea uzeo loptu u ruke i šutirao je penal koji je promašio. 

Ubrzo nakon toga „puklo“ je među njim i trenerom, a Bugarin je, praktično, najuren iz kluba. Kako je po slovu ugovora trebalo da zaradi sumu od 3,6 miliona evra, Božinov je presavio tabak i tužio je portugalski klub kojeg su čelnici jednostrano raskinuli.

– Tačno je, tužio sam Sporting i očekujem da ću dobiti novac. Tražio sam sumu koja mi je pripadala po trogodišnjem ugovoru, a to je 3,6 miliona evra. Već dve godine čekam da se proces završi, jer su svi argumenti na mojoj strani – kazao je Božinov za list „Sport“.

Pogledajte i penal nakon kojeg je sadašnji napadač Partizana najuren iz Sportinga.

(izvor: youtube/mandefenton)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter