2
Evropske lige

NEVIĐENI SKANDAL U TURSKOJ: Držali sudije u svlačionici, dok nije reagovao predsednik države (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.15 u 20:51

Četiri sata su sudije meča između Trabzona i Gazijantepa bile u ‘zatvoru’, pre nego što su pušteni po nalogu prvog čoveka države.

Naizgled sasvim obična utakmica turskog fudbalskog šampionata između Trabzona i Gazijantepa okončana je skandalom kakav nije skoro zabeležel u evropskom fudbalu.

Detalj iz nadoknade vremena ovog meča kada je sudijska trojka na čelu sa Čagatajem Sahanom procenila da nije bilo jedanaesterca za Trabzon posle duela u kaznenom prostoru Gazijantepa, toliko je iziritirala predsednika domaćeg kluba Ibrahima Hačiosmanoglua da se on odlučio na nesvakidašnji potez.

Čim je čuo za ovaj slučaj, predsednik Trabzona je istog momenta privatnim došao na lice mesta, gde su ga sačekale brojne novinarske ekipe koje je pozvao lično Hačiosmanoglu kako bi ‘svi videli sramotu’.

On je naime naredio da se sudije zaključaju u svlačionici i tamo su ostali u narednih četiri sata, sve dok nije morao da reaguje, ni manje ni više, nego – predsednik Turske Redžep Erdogan.

– Ako već moramo da umremo, umrećemo kao muškarci, a ne kao žene, kao ove sudije – urlao je gazda Trabzona.

Međutim, konačno je popustio kada je usledio poziv predsednika Turske Erdogana, kada su na njegov nagovor, arbitri pušteni ‘na slobodu’.

(Izvor: youtube / Cihan Haber Ajansı)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter