Dosadašnji predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Duško Vujošević dobio je naslednika na toj funkciji, Milorada Vučelića.

-Za dva meseca sam udaljen sa dve funkcije. Ali, pored svega, ostajem čovek KK i JSD Partizan-naglasio je Vujošević u svom odlazećem govoru.


Mnogi smatraju da ‘J’ treba da se skine iz skraćenice.

-To je anahrono ime i ti predlozi stižu od ultranacionalista. Ako je ime anahrano, onda su i diplome koje smo sticali u vreme SFRJ.

Nastavio je dalje:

-Vidim u medijima da se deo klera upliće u kampanju protiv Partizana. Neki sveštenik je rekao da je đavo ušao u Partizan i da je sve to zbog petokrake u grbu. Kao da taj sveštenik poznaje đavola i sa njim ide na more. Petokraka nije samo simbol komunizma, već su pod njom poginuli milioni ljudi. Zato se nadam da će buduće rukovodstvo održati dostojanstvo kluba – reakao je Vujošević.

Vujošević je četiri godine bio predsednik JSD.

-Svesni smo da se nalazimo u složenom momentu oko funkcionisanja društva. Uloga predsednika pripala mi je jer je retko ko hteo. Radio sam dostojanstveno, bilo je teško plivati u hladnoj i prljavoj vodi, ali smo plivali. Vučelić je dobro rešenje za sve, da pomeri i pređe granicu. Ne sme da bude ličnih neprijateljstava i da se ne izazivaju ljudi koji su na jakim pozicijama. Ipak, sigurno neće spustiti glavu i ispustiti dostojanstvo Partizana – zaključio je Vujošević.