0
Evrokupovi

FOTO: FIFA

ZVANIČNO: Platini među kandidatima za predsednika FIFA

Objavljeno: 28.10.15 u 12:24

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je spisak od sedam kandidata za novog predsednika te organizacije koji bi trebali da zamene odlazećeg rukovodioca, Sepa Batlera.

Na spisku od sedam imena bilo je mesta i za suspendovanog lidera Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija.

Platinijeva kandidatura je prihvaćena, ali stoji na staklenim nogama zbog od istrage koju Etički komitet FIFA sprovodi protiv Francuza zbog sudelovanja u korupcijskom skandalu i mahinacijama.

Na spisku se ne nalazi bivši reprezentativac Trinidada i Tobaga Dejvida Nakida, iako je ovog meseca poručio da je podneo kandidaturu.

Pored Platinija, listu potencijalnih predsednika FIFA čine: generalni sekretar UEFA Đani Infantino, jordanski princ Ali bin Al Husein, šeik Salman Bin Ibrahim Al Kalifa, bivši zvaničnik FIFA Žerom Šampanj, predsednik Fudbalske federacije Liberije Musa Biliti i južnoafrički biznismen Tokio Seksvale.

Izbori za novog lidera FIFA su bili održani 26. februara u Cirihu, ali su poništeni zbog kontroverzi o uzimanju mita čelnika FIFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter