7
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

DŽAJIĆ OTKRIO: Evo kako su Prosinečki i Pančev došli u Zvezdu, a nisu Mijatović i Boban

Objavljeno: 26.10.15 u 15:55

Legenda Crvene zvezde i njena treća zvezda Dragan Džajić ispričao je mnogo toga zanimljivog za hrvatske medije.

On je za “Jutarnji.hr” govorio o navijačima tima iz Beograda, odnosu sa Dinamom, fudbalu na prostorima bivše Jugoslavije,ali i kako je došlo do toga da crveno-beli dres obuku Robert Prosinečki i Darko Pančev, a nisu Predrag Mijatović i Zvonimir Boban.

-Birali smo najbolje i svi su ovde ostavili dobar utisak. Iz Zvezde u Dinamo je jedino otišao Goran Jurić. Ali ne mogu da kažem da je Dinamo bio naša filijala. Oni su bili veliki klub, ali činjenica je da su Dinamovi igrači rado dolazili u Zvezdu – rekao je Dragan Džajić.

Najbolji trener Dinama Miroslav Ćiro Blažević bio je nekoliko puta na pragu prelaska u Zvezdu.

-Ćiro je trenerska legenda jugoslovenskog fudbala. Ne pričam to iz kurtoazije ili zato što ga smatram za prijatelja. Hrvatski fudbal mora da mu bude večito zahvalan, jer, samo je on od svih jugoslovenskih trenera bio treći na svetu. Uveren sam da su srpski političari, pa i Ivan Stambolić, insistirali da Ćiro preuzme Zvezdu. Ne znam zašto se to nije ostvarilo, ali je Stambolić poslao neke važne ljude da razgovaraju sa Ćirom. I nismo ga zaustavili zato što je Hrvat, to nema veze, ali je negde zapelo. Kažu da nam je, kao avans, poslao Prosinečkog? Sve su to priče. Prosinečki je jedan od najzaslužnijih što je Zvezda postala evropski šampion. Prosinečki je po papirima, koje je doneo, bio slobodan igrač, uzeli smo ga, a na njegovom transferu smo zaradili 15 miliona dolara, Dečko je došao na probu. Videlo se odmah da je talentovan. Imao je čist ugovor, bez obeštećenja. Nemoguće je bilo da ne vidimo njegov talenat. Ne verujem da to tada Ćiro u Dinamu nije video, možda je to bila neka vaspitna mera…

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Zvezda nije htela Mijatovića...

-Zvezda iz istih razloga nije uzela Predraga Mijatovića. Imali smo ga na dlanu, ali, imali smo Stojkovića, Prosinečkog i Savićevića. Javljeno nam je da Mijatović želi da dođe u Zvezdu…

I Zvonimir Boban je trenirao sa Zvezdom dok je služio vojni rok u Beogradu.

-Ćiro mi je tih dana rekao: Oteli ste mi Prosinečkog, eto vam i Bobana. Bio je odličan fudbaler, ali nismo pokušavali, jer smo već imali formiran tim. A tada smo mogli da dovedemo koga smo hteli. Ali i Dinamo i Hajduk i Partizan su tada imali jake uprave. Da nije bilo rata, ne bi oni dopustili da se Zvezda šepuri po Evropi. Rat je i nas prekinuo da dva ili tri puta budemo evropski prvaci- rekao je Džajić.

Darko Pančev je bio na korak od prelaska u Dinamo, ali smo ga ubedili da dođe u Zvezdu, priznaje Cajić.

-I Partizan ga je imao na dlanu. Njegova supruga Ana je već bila otputovala u London po pare. Onda je seo kod mene u kancelariju, nazvao ženu i rekao joj: Ne diraj te pare u Londonu, idem u Zvezdu. Bila su takva vremena…

Velika četvorka i problemi sa navijačima.

-Svi imamo te probleme. Bez obzira na priče, Delije su posle SNS-a, najjača partija u Srbiji. Bez obzira što ih sve često stavljamo pod zajedničko ime huligani, ima tu pametnih momaka. Ima i ekstrema, ali ako sve to gledmao, mislim da su BBB ekstremniji i rigorozniji od svih. Znale su Delije da nas koštaju, ali uvek dolaze na naše utakmice. Bio sam nedavno sa nekim ljudima iz Splita. Kažu da je Torcida potpuno preuzela vlast u Hajduku. Ne može im niko ništa… Ali tako je, šta da radimo? To je problem, ne vole ovde da vide Hrvate, u Hrvatskoj ne vole da vide srpske navijače. Od toga ne možemo da pobegnemo. Džabe pričamo po simpozijumima o regionalnoj ligi, ni jedan predsednik kluba ne sme da povuče takav potez. I ne znam hoće li to večno da traje – zapiatao se Džajić na kraju.

0
0

7 Komentara

  1. Надам се да ће Цвеле некад смогнути снаге и рећи како су спс овци на челу са Мирком Марјановићем отимали паре са звездиних рачуна а у исто време пропалом клубу градили земунело ! Све се плаћа све се враћа ! Пет милиона звездаша то више никада неће дозволити!

    0
    0
    Odgovori
  2. ..Na TRANSFERU PROSINECKOG „SMO ZARADILI“ 15 MILIONA DOLARA.. .!. XXAAXXAA .!. LEPO JE STO PRIZNAJES, JEDAN DEO, A STA JE SA OSTALIH 50 000 000 EVRA .. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter