0
Fudbal

Foto: FSS

KADETI U LUKSEMBURGU: Sa Stolicom u prvoj rundi kvalifikacija za EP

Objavljeno: 22.10.15 u 18:15

Kreću kadeti. Reprezentacija Srbije do 17 godina će od 24. do 29. oktobra u Luksemburgu učestvovati u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu 2016. godine.

Naši momci će igrati u petoj kvalifikacionoj grupi, a osim domaćina Luksemburga (24. oktobar) za protivnike će imati reprezentacije Litvanije dva dana kasnije i Austrije 29. oktobra.

Plasman u narednu rundu kvalifikacija izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz ukupno 13 grupa, kao i pet trećeplasiranih selekcija (sa najboljim učinkom).

U finalnoj rundi kvalifikacija, koja je na programu na proleće 2016. godine, 31-oj selekciji priključiće se i reprezentacija Nemačke. Ekipe će biti podeljene u četiri grupe sa po osam timova, a osim prvoplasiranih reprezentacija učešće na završnom turniru obezbediće i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija koje će se pridružiti domaćinu Azerbejdžanu.

Titulu prvaka Evrope za igrače do 17 godina brani Francuska.

Selekcija Srbije u Luksemburg putuje u četvrtak, a zbog zdravstvenih problema reprezentaciju sa klupe neće predvoditi selekor Milan Đuričić, već pomoćni trener Ilija Stolica koji će na raspolaganju imati 18 igrača.

Reprezentacija Srbije činiće:

Golmani: Miloš Čupić (OFK Beograd), Aleksandar Popović (Partizan).

Odbrambeni igrači: Jovan Vlalukin (Partizan), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Mladen Devetak (Vojvodina), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Julijan Popović (Bajer Leverkuzen).

Vezni igrači: Igor Maksimović (Partizan), Veljko Nikolić (OFK Beograd), Milutin Đorđević (Red Bul Lajpcig), Marko Keča (Rad), Njegoš Petrović (Rad), Vladan Vidaković (Vojvodina), Nemanja Tomašević (Crvena zvezda)

Napadači: Dejan Joveljić (Crvena zvezda), Đorđe Jovanović (Partizan), Miloš Zličić (Vojvodina).

Ovo su igrači na koje Stolica računa da će ozboriti plasman u narednu rundu takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter